Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 04.03.2013.
10:27
Fonet, B92 A

Đilas: Nemoguć dogovor sa SNS-om

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da je degutantno porediti Zorana Đinđića sa bilo kojim političarem u Srbiji, i naglasio da nije moguć dogovor DS sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o formiranju buduće Vlade, jer ove dve stranke ne dele iste vrednosti.

Ne delimo iste vrednosti sa SNS-om: Dragan Đilas, lider Demokratske stranke

Đilas je, u emisiji Utisak nedelje TV B92, rekao da se Đinđić ne može porediti sa čovekom koji je pre nekoliko godina ime Bulevara Zorana Đinđića prelepljivao Bulevarom Ratka Mladića.

"Kako možete da poredite bilo koga sa Đinđiđem, to nema nikakvog smisla", rekao je Đilas. Đilas je ocenio da Đinđić simbol pozitivnih promena u Srbiji, čovek neviđene energije, obrazovanja, hrabrosti i vizije koju je vodio Srbiju napred.

"Nije bio populista i ponašao se u skladu sa parolom da problem treba odmah rešavati i ne gurati ga pod tepih", istakao je Đilas u emisiji posvećenoj tome kako Srbija izgleda 10 godina posle ubistva Đinđića.

Đilas je naglasio da Đinđić ne pripada DS, već celoj Srbiji, zbog čega bi voleo da se na 10.godišnjicu njegovog ubistva okupi i oda mu počast Srbija koja je šetala 10 godina, demonstrirala, gutala suzavac, podržavala i kritikovala.

Prema rečima Đilasa, DS je u proteklih 10 godina napravila mnogo kompromisa. Iz tih kompromisa, kako je ocenio, naučite da oni donesu napredak, ali kada svedete račune shvatite da je to daleko od onoga što ste želeli da uradite.

On je napomenuo da nije prisustvovao potpisivanju sporazuma o pomirenju DS i Socijalističke partije Srbije 2008. godine, jer ne veruje u istorijska pomirenja u Srbiji.

Đilas je podsetio da je tada bio izbor da Vladu prave SPS, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije ili DS i SPS koja bi nastavila reforme i evropski put, ali je DS pravila previše kompromisa u prethodnoj Vladi, što je greška.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.03.2013. 10:46
Мислим да СНС ДС деле исте вредности, нашу територију и наше паре .
Ponedeljak 04.03.2013. 12:09
Čast svemu ali meni još uvijek nije jasno što je to veliko Đinđić napravio za Srbiju?Stvarno bi htio da mi neko objasni gdje je ta njegova božanstvena veličina o kojoj ovi njegovi nazovi klonovi non-stop govore a ništa ne kažu?
Ponedeljak 04.03.2013. 12:52
DJindjic je licnost koju DS zdusno pokusava da unapredi u bozanstvo ,nebi li mu se cela Srbija klanjala za navodne promene i demokratiju koju je doneo sa sobom u kojoj sada "uzivamo". Stvarno je mnogo ucinio za nas, postadosmo ratni zlocinci skoro ceo narod bar Evropa tako gleda na nas jer dobismo ogroman broj Haskih osudjenika. Zapoceo je najvecu i mislim unikatnu za ostali deo sveta ,privatizaciju u kojoj je nestala sva Srpska industriska snaga jer je ceo interes prepustio strancima u bescenje. Spekulacije o njegovom ubistvu se mogu tumaciti kao borba mafijaske elite za prestiz i upravljanje svim raspolozivim preostalim kapitalom. Pitam se kolike su mu zasluge za onoliko divljacko .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online