Ponedeljak 04.03.2013.
10:27
Fonet, B92

Đilas: Nemoguć dogovor sa SNS-om

Ne delimo iste vrednosti sa SNS-om: Dragan Đilas, lider Demokratske stranke

Đilas je, u emisiji Utisak nedelje TV B92, rekao da se Đinđić ne može porediti sa čovekom koji je pre nekoliko godina ime Bulevara Zorana Đinđića prelepljivao Bulevarom Ratka Mladića.

"Kako možete da poredite bilo koga sa Đinđiđem, to nema nikakvog smisla", rekao je Đilas. Đilas je ocenio da Đinđić simbol pozitivnih promena u Srbiji, čovek neviđene energije, obrazovanja, hrabrosti i vizije koju je vodio Srbiju napred.

"Nije bio populista i ponašao se u skladu sa parolom da problem treba odmah rešavati i ne gurati ga pod tepih", istakao je Đilas u emisiji posvećenoj tome kako Srbija izgleda 10 godina posle ubistva Đinđića.

Đilas je naglasio da Đinđić ne pripada DS, već celoj Srbiji, zbog čega bi voleo da se na 10.godišnjicu njegovog ubistva okupi i oda mu počast Srbija koja je šetala 10 godina, demonstrirala, gutala suzavac, podržavala i kritikovala.

Prema rečima Đilasa, DS je u proteklih 10 godina napravila mnogo kompromisa. Iz tih kompromisa, kako je ocenio, naučite da oni donesu napredak, ali kada svedete račune shvatite da je to daleko od onoga što ste želeli da uradite.

On je napomenuo da nije prisustvovao potpisivanju sporazuma o pomirenju DS i Socijalističke partije Srbije 2008. godine, jer ne veruje u istorijska pomirenja u Srbiji.

Đilas je podsetio da je tada bio izbor da Vladu prave SPS, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije ili DS i SPS koja bi nastavila reforme i evropski put, ali je DS pravila previše kompromisa u prethodnoj Vladi, što je greška.

2024 © - Vesti online