Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 27.11.2013.
00:08
Beta A

Đilas kuka na vlast i u Briselu

Demokratska stranka predlaže razvojni plan za Srbiju koji će (po demokratama) svi podržati, a sadašnji ekonomski program srpske Vlade znači nastavak liberalne politike "golog tržišta", što se pogrešnim pokazalo i u samoj Evropskoj uniji proteklih godina, izjavio je u Briselu predsednik DS-a Dragan Đilas.

Kritikuje i predlaže: Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke
 

Đilas je to rekao u razgovoru u briselskoj ispostavi nemačke Fondacije Fridrih Ebert, u okviru kojeg je zvaničnik Direkcije za proširivanje u Evropskoj komisiji Patrik Pake naveo da je veliko pitanje kako se srpska Vlada može da oslobodi sredstava za podsticanje proizvodnje.

Jednoglasno ka EU

Predsednik DS je takođe naglasio da je u Srbiji postignut
jednoglasnost vlasti i velikog dela opozicije, kao i da postoji volja
građana za ulazak u članstvo EU.

On je naglasio da ulazak u članstvo znači da će u Srbiji biti
ugrađene evropske vrednosti i početi da deluju tekovine, propisi i standardi Evropske unije.

 

Jedan od najvećih problema je to, kako je naveo, "što javna preduzeća u Srbiji apsorbuju ogromna sredstva", a smanjenje takvih izdataka za državna preduzeća traži vremena. Pake je ocenio da su političari ti koji, zavisno od svojih usmerenja, treba da pronađu mere i načine da se taj problem reši, ali je naveo da se državni troškovi moraju smanjiti.

Predsednik DS je ocenio da je stanje u zemlji veoma teško i naglasio i da je teško ugrožena i sloboda i nezavisno delovanje medija. Funkcioner Evropske komisije je rekao da su uspešno oživljene reforme u Srbiji, ali da reforme medija i medijska strategija moraju biti pretočeni u zakone, što je od životne važnosti.

Đilas je zamerio vladajućog koaliciji u Srbiji da je jedino posegnula za povećanjem poreza, kao i za smanjenjem ionako jako malih plata, i ocenio da će budžet ponovo biti veći, dok javni dug stalno raste.

Lider DS je naglasio da se mora naći kompromis između takve liberalne politike tržišta i potreba da se nađu zdrava sredstva, posebno inostrane investicije za podsticaj proizvodnje. Đilas je kritikovao poruke iz srpske vlade da inostrane investicije
nisu važne jer će ih i biti malo.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.11.2013. 00:31
Sramota - . Iznositi prljavi ves u Briselu. U stvari od koga dolazi, mozda i nije sramota. Sta zna on sta je to sramota i stid.
Sreda 27.11.2013. 02:31
Риђи на брифингу код послодавца...
Sreda 27.11.2013. 00:57
Ne znam zašto iznošenje istine neko vidi kao kukanje, jer sve ovo što je rečeno su jednostavno samo činjenice
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online