Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Utorak 08.10.2013.
20:38
b92.net A

Đilas odgovorio Mihajlovićevoj: Vi ste sa Nikolićem sedeli na stiroporu, dok sam ja gradio Beograd!

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je Dragan Đilas "sramota za Srbiju" kad kaže da Vlada Srbije nema plan za izlazak zemlje iz krize. Lider demokrata odgovorio je potpredsednici SNS-a rekavši da je ministar Krstić "samo neiskusan", a da su ministarka Mihajlović i ministri Bačević i Ilić "provereno loši".

Žestoke packe ministrima u Vladi Srbije: Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke
 

"Ja niti sam bio član prošle vlade, niti se za tragične rezultate ove vlade mogu smatrati odgovornim. Istine radi, moramo se setiti da dok ste se Vi zajedno sa Tomislavom Nikolićem sedeli na stiroporu sprečavajući prošlu vladu da sprovede reforme koje vi danas niste u stanju da sprovedete, ja sam bio gradonačelnik Beograda koji je u Beogradu sa svojim timom izgradio više nego bilo koja vlast pre nas za poslednjih 30 godina. To su, gospođo, činjenice", stoji u saopštenju Dragana Đilasa.

"Niste u stanju da pošaljete građanima ispravan račun za struju"

"Ako u današnjem danu i postoji nešto od čega sve nas koji vršimo vlast treba da bude sramota, onda je to svakako odluka da cenu vaše nesposobnosti naplatimo lekarima, profesorima, sudijama, medicinskim sestrama, vaspitačicama i policajcima koji niti su krivi, niti treba da ispaštaju što Srbija ima ministre koji ruše mostove, zidaju kanale Vardar- Morava ili nisu u stanju da pošalju ispravan račun za struju iako sede na najodgovornijim mestima u Vladi. Molim vas da ubuduće sebe i gospodina Krstića u isti koš ne stavljate, on je samo neiskusan a vi ste provereno loš ministar", naveo je Đilas.

"Što se tiče moje kritike ovoj vladi, ona se nije odnosila na gospodina Krstića, on je svoj posao uradio onoliko koliko se od neiskusnog i mladog ministra finansija očekuje. Odnosila se upravo na Vas, gospođo ministarka, koji niste pred građane Srbije izašli ni sa jednim konkretnim rešenjem kako da poboljšate energetski sistem Srbije, iako je to Vaš posao. Da ne bude zabune, za sve probleme na koje ste naišli u svom ministarstvu, obratite se ubuduće gospodinu Dačiću i SPS-u, koji su pre vas, a i za vreme vašeg mandata, vodili i vode glavnu reč u vašem ministarstvu".

"Mislio sam, gospođo ministarka, i na gospodina Velimira Ilića, koji se sa svojim kompanjonima godinama zalaže za kraduckanje u vlasti i javnim preduzećima. I na njegov doprinos novim merama kroz odluku da se u Beogradu ne ruše mostovi i ostala infrastruktura koju je prethodna vlast izgradila. Mislio sam i na gospodina Bačevića koji i dalje kopa kanal Vardar - Morava i na sve one vaše članove koji na najvišim državnim funkcijama sede bez ikakvog znanja, iskustva ili želje da bilo šta u Srbiji promene. Njima je, baš kao i vama, u ovakvoj Srbiji lepo".

Predsednik DS ocenio je da ekonomske mere koje je predstavila Vlada pokazuju da ne postoji jasan plan i vizija kako da Srbija izađe iz krize.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.10.2013. 20:48
Sunce ti tvoje , čovek gradio Beograd! Čijim parama?
Utorak 08.10.2013. 21:38
Ovom čoveku mora da je mnogo teško. Toliko se nakrao, a sad to sve mora ostaviti i ići na robiju.
Utorak 08.10.2013. 22:14
Како МРЗИМ политичаре ! Овај бре као да је његовим парама нешто градио !!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online