Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 27.12.2012.
00:07
Beta A

Čeda: Izbori u 2013!

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović je izjavio da predsednik Srbije građanima mora reći istinu o Kosovu, i procenio da će konfuzija u vladajućoj koaliciji dovesti do izbora 2013. godine.

Čedomir Jovanović: Nismo deca i zbog toga mislim da je dužnost predsednika da Srbiji kaže istinu
 


"Posledica konfuzije u kojoj je vladajuća koalicija, sigurno će nas dovesti do izbora u godini koja je pred nama", rekao je Jovanović za Radioteleviziju Srbije i dodao da se protivi tome da Srbija i u naredne izbore uđe, kao i u prošle, "na haotičan način".


Govoreći o problemu Kosova, bez čijeg se rešavanja, kako je ukazao, ne može napraviti "normalna država", Jovanović je rekao da je problem Platforme predsednika Tomislava Nikolića u tome što ona vodi u sukob sa kosovskim Albancima i sa delom sveta od kojeg i Srbija zavisi.


Jovanović je naveo da je loše što je do sada bilo mnogih rezolucija od kojih nije bilo efekta i dodao da treba raditi na delu Platforme, sličnog "Ahtisarijevom planu plus".


"Sve ideje koje idu u pravcu veće autonomije, zdravstvene politike, obrazovne, bezbednosne, budžetskog finasiranja, i podrške iz same Srbije su elementi Ahtisarijevog plana", kazao je Jovanović i dodao da LDP "nije srećan" što jako teško može da podrži tekst Platforme.


Nismo deca da nam se prećuti istina

Problem Srbije je, kako je naveo politička neodgovornost: "Nismo deca i zbog toga mislim da je dužnost predsednika da Srbiji kaže istinu, a da onda, bez ikakvog fatalizma, ponudi neka životna resenja", rekao je lider LDP.


Problem Platforme je, po njegovim rečima, što dolazi sa adrese predsednika, a istovremeno vladajuća koalicija relativizuje te stavove "u trenutku u kojem i predsednik relativizuje napore te iste koalicije kada kaže da se tehnički pregovori moraju prekinuti".


Delom je Nikolić u pravu kada pita šta će biti 11. januara - da li do 10. januara postoje samo prelazi, a od 11. janiara i granica, ili ne, kazao je Jovanović i dodao da je, s druge strane, i premijer Ivica Dačić u pravu kada kaže da Kosovo "neće postati više srpsko" ako se prekine evrointegracija Srbije.


Na pitanje da li je ikada rekao da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova, Jovanović je rekao da nije, jer nema pravo na to: "Političar ne moze da bude ličan", kazao je on i dodao da "dužnost političara nije da laže društvo koje kasni za vremenom", kojem je egzistencija ugoržena, koji je "ekonomski u srednjem veku".


Dajte da se izvučemo iz živog blata

"Neću lagati narod jer je tako jeftinije, nemojte da na taj način vodimo zemlju, učinićemo sve da Srbiju izvučemo iz živog blata u kojem je previše dugo", kazao je Jovanović na pitanje o tome da li se prepoznaje kada kažu da u Skupštini ima onih koji bi priznali nezavisnost Kosova.


Jovanović je ocenio da je 2012. godina izgubljena jer se Srbija nije bavila uzrokom svega što je dovelo da ima najveću inflaciju, najbrži rast javnog duga, najnekonkurentniju ekonomiju, odsustvo plana i vizije.


Na podsećanje da je i on političar, Jovanović je rekao da u Srbiji ipak niko nije ostao bez posla zbog njega i zbog LDP, i nastavio da je sve u zemlji loše - od uništenog obrazovanja, poslovne elite, crkve koja je, kako je ocenio, sama sebi najveći neprijatelj.


Jovanović je rekao da ne podržava borbu protiv korupcije kako se ona sada vodi, jer ona nije sistemska, već je to "borba jednog čoveka protiv pojedinaca".


Po rečima Jovanovića, u Srbiji se "definitivno ne može govriti o borbi protiv korupcije, ako se ne donesu novi zkaoni, ne izgrade instiucije".


Jovanović je, kao evenutalne partnere LDP, naveo DS, LSV i partije manjina dok "u ovom trenutku ne vidi prostor za saradnju sa (liderima SNS i SPS) Vučićem ili Dačićem".


"Na ekonomskom planu postoji neka naklonost (lidera URS Mlađana) Dinkića prema našim idejama - pokušao je da kroz nas realizuje neke svoje ciljeve jer nije bilo dovoljno podrške unutar vladajuće koalicije, ali je to premalo da bih rekao da ćemo sutra sarađivati", izjavio je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.12.2012. 00:41
Politicar bez morala uvek zavrsava kao kriminalac! Cedomire Jovanovicu da imas stida i morala povukao bih se iz politike !
Četvrtak 27.12.2012. 01:13
"dužnost političara nije da laže društvo koje kasni za vremenom", kojem je egzistencija ugoržena, koji je "ekonomski u srednjem veku". Kako je to onda samo ceda ,uspeo ekonomski da bude u 23 Veku..... bez dana "rada" ....???? cedo,cedo ... ne vrsis duznost kako treba ili uopste nisi politicar ...... pricace buduca pokolenja o tebi vise, nego o Savi Savanovicu predposlednjem Srpskom vampiru...!
Četvrtak 27.12.2012. 01:12
Cacka SNS mecku namerno dok mu raste rejting.Ambasadori su nervozni jer je moguce da SNS igra dvostruku igru i kupuje vreme. U svakom zlu ima nesta dobra.Raste rejting i demohriscanima. Sloboda je veca da i DSS i Dveri imaju mesta u medijima sta da kazu, ono sta je bilo nemoguce u doba SKOJevske vladavine.Posle novog nemackog NE, okrece SNS glavu prema istoku.Narod ce da dobije u iducih nekoliko meseci bolju sliku o stanju u EU, kako bi znao sta zaokruzuje. Sad ce jos da pohapse nesta manjih riba kako bi propevale javno.Velike ribe idu na tapetu posle izbora, a pre ce da budu isprane izbornom kampanjom.Anglosaksonci guraju u EU, a Nemci nikad nisu hteli Srbe..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online