Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 20.01.2014.
21:04
Beta A

SPS: Čeda od siromašnog studenta do tajkuna

Socijalistička partija Srbije kritikovala je danas predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog izjave kojom je, kako se navodi, uvredio lidera socijalista i premijera Srbije Ivicu Dačića.

SPS u saopštenju navodi da će o eventualnim izborima odlučivati vladajuća koalicija, a ne "minorna politička stranka" koju predvodi Jovanović.

Čedomir Jovanović

"SPS razume zašto se Čedomir Jovanović javno nudi za učešće u vlasti. Lider LDP je u politički život Srbije ušao niotkuda, menjao prijatelje, opredeljenja, stavove i ideje. Jovanović je za kratko vreme prešao zanimljiv put od siromašnog studentskog lidera, do bogatog avanturističkog tajkuna", piše u saopštenju.

SPS je navela da lider LDP Srbiji duguje odgovore na mnoga pitanja, između ostalog, odakle mu novac za kupovinu brojnih preduzeća, za plaćanje putovanja na egzotične destinacije, za luksuzne vile i skupocene džipove.

"On građanima Srbije mora da odgovori i na to šta je mislio kada je izjavio: 'Možda su mi ruke prljave, ali mi je savest čista'. Nije prvi put da se Čedomir Jovanović preporučuje da bude u vladi jer time želi da preusmeri pažnju javnosti sa događaja koji su se dešavali nakon tzv. 'oktobarske revolucije' i na svoju ulogu u njima", ocenio je SPS.

Socijalisti su naveli da se politika Jovanovića i LDP svodi "na politiku ličnog bogaćenja", dok su politika i prioriteti SPS uvek bili politička stabilnost i ekonomski i socijalni prosperitet Srbije.

Jovanović ocenio je juče da su izbori jedini put kojim Srbija može da dobije Vladu kakva joj je potrebna.

LDP: Iznenađuje nas nervoza SPS-a

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je večeras da je iznenađena nervoznom reakcijom Socijalističke partije Srbije na pominjanje njenog predsednika Ivice Dačića i ocene da on sa svojom strankom želi da prevari celu Srbiju, kao što je prethodno prevario Vojislava Koštunicu i Borisa Tadića.

"Iznenađeni smo činjenicom da je SPS, pored toga što vodi politiku komične interpretacije kafanskih pesama, zaboravila da je njen predsednik ministar policije već skoro šest godina. Na taj način se moglo saznati da je za sve to vreme LDP bila u opoziciji i nije se nudila nikom, što ne čini ni sada, odnosno što ne čini pogotovo ne
sada", navodi se u odgovoru LDP-a na saopštenje socijalista.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.01.2014. 21:23
Čeda je čist primer koliko je Srbija postala nemoralna država. Ne razumijem što ga Dačić kritikuje jer u Srbiji sve ono što Čeda kaže tako Dačić i Vučić rade!
Ponedeljak 20.01.2014. 21:11
kako je autohtoni crnogorski drzavljanin bez dana staza postao svetski bogatas ?
Ponedeljak 20.01.2014. 22:32
Da je pameti i pravde ne bi ćelija između Markovića i Legije zvrjala prazna a Čeda prašak davao nebulozne izjave.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online