Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Ponedeljak 19.11.2012.
14:03
Beta A

DSS izdala proglas protiv EU

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas građane da potpišu njen proglas kojim od vlasti traži odustajenje od daljeg puta u Evropsku uniju i proglašavanje političke neutralnosti zemlje.

Koštunica pozvao građane da potpišu proglas protiv EU
 

U tekstu proglasa se navodi: "Srbija je ugrožena. Vlasti države Srbije posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova postale su saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije".

Predsednik DSS Vojislav Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da je ta stranka odlučila da izađe u javnost sa svojim zahtevom da se odustane od evrospkih integracija jer je uverena da je većiha građana protiv članstva u EU uprkos onome što, kako je naveo, rade vlada i državne institucije.

"Test za vladu će biti da li će priznati granicu između Srbije i Kosova i Metohije. To je test za Vladu i skeptičan sam da će ga položiti", istakao je Koštunica.

Potpisavianje proglasa DSS-a će početi u subotu, 24. novembra, u Beogradu, a posle toga i drugim delovima zemlje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.11.2012. 14:19
Šta znači politička neutralnost? Koje koristi od toga ? Sem da je to državotvorno što ne znači ništa nikad nisam dobio odgovor od nekog iz DSS. To znači ovako bićem neutralni prema svima izloženi maksimalnom udaru NATO i EU koji će iz petnih zila truditi da se mi ugušimo a pošto smo politički i vojno neutralni bićemo udaru izloženi sami bez amortizacije Ja sam da prekinemo da glumimo lepu mladu kad to nismo i udamo se već jednom za neku vojnu silu Naravno da je lakše izabrati Rusiju medjutim duboko u sebi nisam raščistio da nas oni hoce i da je to realno ako ne može pravac kod Amera i Nemaca Srbija iznad svega.
Ponedeljak 19.11.2012. 15:09
Samo da dodam..Kostunica je vizionar i drzavnik a sto ga neki ne razumiju nije njegov problem..po demokratsko pravnim standardima je daleko od bilo kojeg zapadnog politicara..covjek je za saradnju sa svima dobronamjernima i ako je ta saradnja na obostranu korist,,ako nije pa ni sa rodjenim bratom je ne treba imati..covjek trazi u svemu ravnopravnost bez obzira na to koliko je koja zemlja uticajna i velika,,to je standard koji sigurno donosi stabilnost i prosperitet a ne hegemonisticko ponasanje danashnjeg zapada koji pod demokracijom podrazumijeva prodavanje muda za bubrege.Kostunici nedostaje samo malo vise agresivnosti da bude ono sto mu pripada..vodja srpskog naroda..
Ponedeljak 19.11.2012. 14:41
Opet stara priča - neutralan (i jeben i pošten). To je i dovelo Srbiju do ovog stanja. I rat i mir, i Kosmet i EU, i ovce i novci - a pa neće da može. Srbija ima samo jedan put - sa Rusima i ostalom pravoslavnom braćom protiv Židova i Vatikana. Pa šta nam bog da. Ako Srbi treba da nestanu neka nestanu uspravna čela.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online