Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Sreda 19.03.2014.
16:21 >> 18:15h
Beta A

Posle Dinkića, ode i Koštunica

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica podneo je neopozivu ostavku na stranačku funkciju.

Vojislav Koštunica više nije na čelu DSS-a

"Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke Srbije. Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala", navodi se u izjavi Koštunice za agenciju Beta.

DSS na parlamentarnim izborima u nedelju nije prešla cenzus prvi put od osnivanja 1992. godine.

Nakon sednice predsedništva na kojoj je podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika stranke, Koštunica je zahvalio novinarima na saradnji.

"Hvala vam na dosadašnjoj saradnji, hvala vam od srca", rekao je Koštunica novinarskim ekipama okupljenim oko ulaza u stranačke prostorije nakon sednice.

Politički umro: Povlačim se!

Aleksandar Popović menja Koštunicu na čelu DSS

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović rekao je

Aleksandar Popović

da ta stranka ima budućnost, jer budućnost ima i njena ideja o političkoj neutralnosti Srbije.

"Budućnost Srbije je u političkoj neutralnosti, a ne u EU. Samim tim budućnost DSS je čvrsta i izvesna", rekao je Popović novinarima nakon sednice Predsedništva DSS u Beogradu.

Popović je još potvrdio da je lider stranke Vojislav Koštunica podneo neopozivu ostavku, ali da će ostati u stranci.

Članovi Predsedništva Demokratske stranke Srbije danas su jednoglasno podržali Aleksandra Popovića za vršioca dužnosti predsednika te stranke, izjavio je funkcioner stranke Dragan Daničić.

Prema njegovim rečima, Popović će tu dužnost obavljati do izborne skupštine stranke koja će biti održana u zavisnosti od eventualnih izbora u Vojvodini.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić novinarima je kratko rekao da je ostavka bila Koštunicina lična odluka.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.03.2014. 16:22
Nije moja misao ali cuh je malopre na snaganaroda.rs: Odlazi za sefa podmladka PUPS-a kod krkobabica..hahahaaaaa Nekad sam te cenio ali tvoja stranka je puna olosha.. Kostunice, znas puno i ipak te poshtujem ali zaboravio si jednu mudru: Pametan se druzi sa boljima od sebe !
Sreda 19.03.2014. 17:18
добро се сетио! толико му је народа веровало!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online