Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 21.08.2013.
04:50
RTS A

Koštunica: Reći "ne" diktatu iz Brisela

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenjuje da je najmanja promena u rekonstrukciji Vlade odlazak Ujedinjenih regiona Srbije s vlasti. Gostujući u emisiji Oko, Koštunica je ocenio da je URS "dugo i pod različitim imenima", praktično od 2000. godine bio učesnik svih Vlada.

Koštunica: Potrebna rekonstrukcija politike
 


"Nije dobro da stranka bude toliko dugo u Vladi, pogotovo ako sve vreme ima kontrolu nad istim resorom, pogotovo tako važnim kao finansije i privreda", kaže Koštunica i dodaje da je izlazak URS-a dobar, ali da će "pokrenuti brojna pitanja".
 

"Ono što je važnije od svega to je da je URS dao pečat toj Vladi, ono što karakteriše i ovu i prethodnu Vladu, to je čvrsto vezivanje Srbije za diktat iz Brisela, interesi Brisela postali su važniji od ineresa Srbije, a URS je najglasniji zagovornik te ideje", smatra Koštunica.
 

Predsednik DSS-a ocenjuje i da je dolazak Lazara Krstića pozitivna pojava i poruka, da je dobro da se mladi vraćaju i da bi svaka Vlada trebalo da se stara o tome da se mladi vrate.
 

Lazar Krstić

"Međutim, ono što je neobično u Krstićevoj karijeri - dobro je da se vraćaju, ali nije dobro i čudno je da im prvo radno mesto bude ministarstvo, jer oni nemaju iskustvo u tim institucijama", kaže Koštunica.
 

Smatra i da nije dobro što će Krstić nastaviti da vodi politiku Mlađana Dinkića.
 

"Najava dolaska stranaca su novi vetrovi, ali je politika stara. Srbiji je potrebna ne rekonstrukcija Vlade i ovaj igrokaz kojeg smo svedoci svaki dan, pri čemu oni koji treba da izađu, oni se grčevito bore da ostanu u Vladi", kaže predsednik DSS-a, ocenjujući da je "Srbiji potrebna druga promena, a to je rekonstrukcija politike".
 

Koštunica je podsetio na stav partije koju predvodi da treba sarađivati sa svima, ali i napomenuo da se "političko vreme u Srbiji deli na period pre i posle 2008. godine".

"DSS je dao doprinos približavanju Srbije EU, ali okolnosti su bile drugačije do 2008. EU je obmanula Srbiju i narod Srbije", rekao je Koštunica, koji smatra da je DSS trenutno jedina prava opozicija.
 

"Formalno rečeno, opozicija sadšnjoj Vladi su i DS i LDP i URS uskoro, ali oni su samo formalno, jer su evrounijske stranke, sve ih to spaja. Opozicija se idejno i ideološki ne razlikuje od vlasti", smatra Koštunica.
 

Kaže i da nije očekivao da će i ova Vlada "nastaviti da vodi politiku da EU nema alternativu i da će se tako truditi da nadoknadi propušteno vreme". Koštunica smatra i da na lokalnim izborima na Kosovu Srbi ne treba da učestvuju, jer ne treba da "izađu na izbore nepriznate države, po zakonima Kosova".

POVEZANE VESTI

Sreda 21.08.2013. 05:56
Gospodine Kosunica.Od price zivi se samo u Srbiji dok se u ostalim zemljama zivi od rada.Mislim da je krajnje vrijeme da pokusate da ujedinite ,bez bilo kakvih predrasuda, opoziciju koja ima slicne poglede na buducnost Srbije.Srbija mora da sacuva teritoriju cjelovitu nedjeljivu , mora se konacno primijeniti ustav srbije I podici optuznice protiv svih onih koji isti krse.Dacic veli mozemo ustav pod misku , da nije bitan taj najveci pravni akt jedne drzave. I sta?Nikom nista prolazi nekaznjeno , u normalnim drzavama on bi bio smijenjen sa mjesta predsjednika vlade I osudjen na visoku robiju zbog krsenja ustava I izdaje zemlje.
Sreda 21.08.2013. 05:57
Jadna je zemlja koju vode prevejani i neumorni lazovi i obmanjivaci, a ciju opoziciju predvode Dinkic, zuti milijarder i Ceda. Ovaj "mlaki" ponavlja ono sto svi znamo i vidimo, nemocan da bilo sta pokrene i uradi. Neki spas traze u povratku "vecitog zarobljenika", ciji nas nuz-produkti danas vode, zaboravljajuci da je i on bio na vlasti, i nista. Tkzv. "rekonstrukcija vlade" se moze samo uporediti sa rijaliti predstavama, ili necim jos banalnijim, gde se sve vrti oko "ko ce da udje, a ko da izadje". Da bude i jos gore, u igru uvode i neiskusne mladice koji istu pesmu ponavljaju (ne)znajuci sta se iza MMF-a i co. krije, zaslepljene svojom "pamecu" i tkzv. naukom koju su od njih naucili.
Sreda 21.08.2013. 08:19
"Smatra i da nije dobro što će Krstić nastaviti da vodi politiku Mlađana Dinkića...." цитирах више пута : "Џаба окретање новог листа, кад је књига иста..."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online