Sreda 21.08.2013.
04:50
RTS

Koštunica: Reći "ne" diktatu iz Brisela

Koštunica: Potrebna rekonstrukcija politike
 


"Nije dobro da stranka bude toliko dugo u Vladi, pogotovo ako sve vreme ima kontrolu nad istim resorom, pogotovo tako važnim kao finansije i privreda", kaže Koštunica i dodaje da je izlazak URS-a dobar, ali da će "pokrenuti brojna pitanja".
 

"Ono što je važnije od svega to je da je URS dao pečat toj Vladi, ono što karakteriše i ovu i prethodnu Vladu, to je čvrsto vezivanje Srbije za diktat iz Brisela, interesi Brisela postali su važniji od ineresa Srbije, a URS je najglasniji zagovornik te ideje", smatra Koštunica.
 

Predsednik DSS-a ocenjuje i da je dolazak Lazara Krstića pozitivna pojava i poruka, da je dobro da se mladi vraćaju i da bi svaka Vlada trebalo da se stara o tome da se mladi vrate.
 

Lazar Krstić

"Međutim, ono što je neobično u Krstićevoj karijeri - dobro je da se vraćaju, ali nije dobro i čudno je da im prvo radno mesto bude ministarstvo, jer oni nemaju iskustvo u tim institucijama", kaže Koštunica.
 

Smatra i da nije dobro što će Krstić nastaviti da vodi politiku Mlađana Dinkića.
 

"Najava dolaska stranaca su novi vetrovi, ali je politika stara. Srbiji je potrebna ne rekonstrukcija Vlade i ovaj igrokaz kojeg smo svedoci svaki dan, pri čemu oni koji treba da izađu, oni se grčevito bore da ostanu u Vladi", kaže predsednik DSS-a, ocenjujući da je "Srbiji potrebna druga promena, a to je rekonstrukcija politike".
 

Koštunica je podsetio na stav partije koju predvodi da treba sarađivati sa svima, ali i napomenuo da se "političko vreme u Srbiji deli na period pre i posle 2008. godine".

"DSS je dao doprinos približavanju Srbije EU, ali okolnosti su bile drugačije do 2008. EU je obmanula Srbiju i narod Srbije", rekao je Koštunica, koji smatra da je DSS trenutno jedina prava opozicija.
 

"Formalno rečeno, opozicija sadšnjoj Vladi su i DS i LDP i URS uskoro, ali oni su samo formalno, jer su evrounijske stranke, sve ih to spaja. Opozicija se idejno i ideološki ne razlikuje od vlasti", smatra Koštunica.
 

Kaže i da nije očekivao da će i ova Vlada "nastaviti da vodi politiku da EU nema alternativu i da će se tako truditi da nadoknadi propušteno vreme". Koštunica smatra i da na lokalnim izborima na Kosovu Srbi ne treba da učestvuju, jer ne treba da "izađu na izbore nepriznate države, po zakonima Kosova".

2024 © - Vesti online