Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 16.11.2012.
17:24
Smedia A

"Srbija je kriva što su hrvatski generali na slobodi"

Srbija je dosad činila sve pogrešne korake prema Haškom tribunalu i oslobađajuća presuda Gotovini i Mrakaču je samo logičan sled stvari. Ovo što se Srbiji dogodili predstavlja smo posledicu onoga što Srbija nije učinila, a trebalo je. Pogledajte kako se Hrvati ponašaju! Za to im treba skinuti kapu, jer oni imaju koncept ponašanja prema Haškom tribunalu – kaže advokat Goran Petronijević u razgovoru za S mediju.

Pogledajte kako se Hrvati ponašaju! Za to im treba skinuti kapu, jer oni imaju koncept ponašanja prema Haškom tribunal: Advokat Goran Petronijević
 

"Hrvatska je znala da brani svoje"

Prema njegovim rečima, oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Markaču dobrim delom posledica je hrvatske sloge:

- Zamislite samo da se u vreme kada je hapšen Mladić ili Karadžić, kojim slučajem u Srbiji pojavili sajtovi za prikupljanje pomoći za odbranu nekog od njih kao što je to bio slučaj sa Gotovinom! Pola Srbije bi bilo pohapšeno! Država Srbija i sve vlasti u njoj su se dosad neprijateljski ponašale prema srpskim nacionalnim interesima. Za

razliku od nas, Hrvati su pomagali, finansirali odbranu i činili sve da dokažu da je Hrvatska nedužna, ali to je njihov legitiman interes i ja jedino mogu da im čestitam na tome.

Za preostale Srbe u Haškom tribunalu Petronijević očekuje još oštrije presude:

-Očekujem još gore presude. Jer je isto veće kojim je predsedavao Teodor Meron, mom klijentu Veselinu Šljivančaninu koji je bio optužen za komandnu odgovornost na Ovčari, povećalo prvostepenu presudu sa pet na 17 godina.

"Presuda kaže da su Srbi sami sebe iselili i ubijali!"

Advokat Radovana Karadžića smatra da je "Oluja" događaj koji je "najbliži genocidu" na prostoru bivše Jugoslavije, a da je, kako vidimo, prošla nekažnjeno.

-Po ovakvoj presudi ispada da je više od 2.000 Srba samo sebe poubijalo, a njih 200.000 samo sebe raselilo – ironično zaključuje Petronijević.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 18:41
Tako je to neku su njihovi mezimci a mi smo dezurni krivci, e nece vise moci ovako. Mars djubreta bezobrazna iz Srbije, Serem vam se ja na vas EU!!!!!!!!!!!!!!!!
Petak 16.11.2012. 17:33
EU nema alternative!
Petak 16.11.2012. 17:41
Odlicno receno gospodine Petronijevicu...da su Srbi stvarno slozni mnoge odluke ne bi mogle tako da se donesu...na zalost razjedinjeni u razmisljanjima ko nam je heroj a ko nam je neprijatelj stalno smo slabi da odbranimo one junake koji su se zaista borili za srpsko ime i cast...A znam zasto je uvek vazila ona poslovica "Ne daj Boze da se Srbi sloze"...u njoj je mnogo receno...znaci bili bismo jaki jaci od najvece sile boreci se za istinu...a sad dozivljavamo najvece poraze od postanka...hocemo li se opametiti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online