Petak 16.11.2012.
17:24
Smedia

"Srbija je kriva što su hrvatski generali na slobodi"

Pogledajte kako se Hrvati ponašaju! Za to im treba skinuti kapu, jer oni imaju koncept ponašanja prema Haškom tribunal: Advokat Goran Petronijević
 

"Hrvatska je znala da brani svoje"

Prema njegovim rečima, oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Markaču dobrim delom posledica je hrvatske sloge:

- Zamislite samo da se u vreme kada je hapšen Mladić ili Karadžić, kojim slučajem u Srbiji pojavili sajtovi za prikupljanje pomoći za odbranu nekog od njih kao što je to bio slučaj sa Gotovinom! Pola Srbije bi bilo pohapšeno! Država Srbija i sve vlasti u njoj su se dosad neprijateljski ponašale prema srpskim nacionalnim interesima. Za

razliku od nas, Hrvati su pomagali, finansirali odbranu i činili sve da dokažu da je Hrvatska nedužna, ali to je njihov legitiman interes i ja jedino mogu da im čestitam na tome.

Za preostale Srbe u Haškom tribunalu Petronijević očekuje još oštrije presude:

-Očekujem još gore presude. Jer je isto veće kojim je predsedavao Teodor Meron, mom klijentu Veselinu Šljivančaninu koji je bio optužen za komandnu odgovornost na Ovčari, povećalo prvostepenu presudu sa pet na 17 godina.

"Presuda kaže da su Srbi sami sebe iselili i ubijali!"

Advokat Radovana Karadžića smatra da je "Oluja" događaj koji je "najbliži genocidu" na prostoru bivše Jugoslavije, a da je, kako vidimo, prošla nekažnjeno.

-Po ovakvoj presudi ispada da je više od 2.000 Srba samo sebe poubijalo, a njih 200.000 samo sebe raselilo – ironično zaključuje Petronijević.

2024 © - Vesti online