Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 06.10.2012.
14:15
Beta A

"Mi Srbi rastemo sa sećanjem na zločine"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas na stratišu u Jajincima da zločinci moraju da odgovaraju za svoja dela bez obzira koje su nacionalnosti i dodao da Srbija očekuje da i drugi razmišljaju na taj način.

Nikolić: Treba da tražimo oprost za zlodela koja je naš narod učinio
 

"Ne prihvatamo više da nas tretiraju kao narod koji ne zaslužuje slobodu u svojoj državi. Ispunjavamo sve obaveze ali tražimo da svoje obaveze ispune i prema nama", rekao je Nikolić pošto je položio venac na spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u Jajincima.

Osim Nikolića, venac na spomenik jajinačkim žrtvama položili su i predstavnici Udruženja logoraša, verskih zajednica, Vojske Srbije, grada Beograda i Vlade Srbije, opštine Voždovac, diplomatskog kora, udruženja Roma i drugi.

Nikolić je rekao da je u Jajincima ubijeno najviše ljudi u celoj okupiranoj Srbiji i da je obaveza svih da se sećamo tih žrtava. Predsednik je rekao da Srbi odrastaju sa sećanjem na zločine koji su počinjeni nad našim precima, kako u Srbiji tako i na drugim prostorima, i da je teško shvatiti da su Srbi bili ubijani samo zato što su pripadnici necenjene nacije, što se nisu mirili sa okupacijom i što nisu prihvatali fašizam.

On je rekao da žrtve građana Srbije, bez obzira da li su bili pripadnici oslobodilačkog pokreta ili ne, ne smeju da se zaborave kao što ne smeju ni da se ponove mržnja i zlo i nasilje koje iz njih proističe.

Nikolić je rekao da Srbija, u isto vreme, mora da nađe snage da oprosti i da izmoli za oprost one koji su stradali od pojedinaca iz srpkog naroda.

"Srbija je demokratska zemlja, posvećena i okrenuta budućnosti i pomirenju", rekao je Nikolić i dodao da mir ne sme da bude stanje između dva rata.

POVEZANE VESTI

Subota 06.10.2012. 14:25
OPROSTILI SMO, NE JEDNOM...I TO NAS UVIJEK DODJE GLAVE ! ZATO PRESJEDNICE DIGNI GLAVU I RECI ZA JEDNOG SRBINA 100 NEPRIJATELJA !!!
Subota 06.10.2012. 15:15
Mi danasnji srbi smo jedne obicne pizde! Dopustamo da nas jedni siptari u srbiji prave budalama a u bosni truli bosnjaci! Nama treba jedna nacionalna stranka na vlasti, dobra privreda i stabilna ekonomija! Onda dobro nabudzit armiju i pobiti se i sa amerima ako treba! Ali dok je ovakvih soskica kao sto je Nikolic i onaj Dacic, koji bi dijelio kosovo nema nama kao narodu spasa!
Subota 06.10.2012. 15:28
Ја не знам Николићу ко коме треба да опрашта,Срби су највише пропатили кроз историју почевши још од Турака,па Балкански Ратови,па први,други светски рат..Највише је Срба гинуло и ми треба да молимо неког за опрост,за какав опрост што смо само бранили своје од Турака,Аустоугара,Мађара,Немаца и у овом задњем рату од хрвата и побеснелих хорди муслимана? Изгледа си ти само други Тадић и ништа више..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online