Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 05.10.2012.
15:35
Beta A

Bagerista Džo: DOS sve rasprodao i strpao u džep

Bivši bagerista Ljubisav Đokić zvani Džo ocenio je danas, povodom 12. godišnjice demokratskih promena, da su izneverena narodna očekivanja i da su rukovodstva stranaka Demokratske opozicije Srbije "rasprodala ono što su stvarale generacije i pare strpala u svoj džep".


Bager - simbol 5. oktobra
 

Na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije Đokić je rekao da on 5. oktobra 2000. godine nije došao pred zgradu parlamenta zbog tih stranaka, već zbog naroda, ali je dodao da ga je i narod u međuvremenu izneverio jer više ne želi da protestuje protiv nepravde.

"Do juče su bili u šinjelu a onda su obukli Versaće odelo i kažu da su demokrate. Oni za mene nisu demokrate, to su sve komunistička deca", rekao je Đokić komentarišući rezultate vlasti u proteklih 12 godina.

On je kritikovao i sadašnje vlasti u Srbiji za koje je ocenio da su svesni da više nema šta da se proda zbog čega su napravili dogovor sa tajkunima da se podignu cene svih proizvoda, a da se narodu onemogući da kupuje na drugim mestima jer ne postoji zdrava konkurencija.

Ljubisav Đokić, polularni Bagerista Džo danas "sastavlja kraj s krajem" od penzije, a kada se kako kaže iznervira zbog loših poteza vlasti izađe na ulicu i pridružuje se štrajkačima. Kaže da živi od 20.000 dinara penzije, i na pitanje kako mu je odgovara: "Nikako, više gladan nego sit. Evo dugujem za infostan, ne plaćam im", kaže Đokić.

Ljubisav Đokić ima 70 godina. Još kao četvorogodišnjak je naučio šta znači boriti se, jer mu je tada otac nehotično povredio kičmu, zbog čega je do svoje devete godine ležao u bolnici u gipsu i ponovo učio da hoda.

Sticajem okolnosti išao je u školu sa Titovom decom, jer je živeo na jednoj mansardi na Dedinju. Zaposlio se, oženio, potom otvorio poslastičarsku radnju, a posle razvoda, prvu privatnu šljunkaru. Lepo je, kaže, tada zarađivao, te se zato i najradije seća vlade Anta Markovića.

"Neka naprave delić onoga što je napravio Ante Marković, evo ja ću da ih podržim. Verujte ja kada izađem napolje i vidim moj dinar na kursnoj listi, hoće srce da izleti iz grudi, radujem se", kaže Đokić.

Navikao je uvek naporno da radi, ali i da pristojno zaradi za sebe i porodicu. Razočaran je i ljut jer nema posla i jedini izvor prihoda mu je penzija. Nije član nijedne stranke, političarima ne veruje i ima zamerke na sve vlade, i pre i posle petooktobarskih promena.

POVEZANE VESTI

Petak 05.10.2012. 15:42
Eто ти! многи су били убијеђени тог дана да то нису чиста посла. Од тог дана мањина влада већином у Србији.
Petak 05.10.2012. 15:43
"Борио сам се ђабе Србијом владају барабе!" Није ђабе, много смо изгубили!
Petak 05.10.2012. 16:11
Majku te jebem lopovski. Nisi tada imao potrebe da ides u BG,a jos manje si imao pravo da sa tvoji popisani bager rusis RTS. I te 20000 Dinara bih ti oudzeo,obesio bih te ipsred Savezne Skupstine,LOPUZO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online