Petak 05.10.2012.
15:35
Beta

Bagerista Džo: DOS sve rasprodao i strpao u džep


Bager - simbol 5. oktobra
 

Na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije Đokić je rekao da on 5. oktobra 2000. godine nije došao pred zgradu parlamenta zbog tih stranaka, već zbog naroda, ali je dodao da ga je i narod u međuvremenu izneverio jer više ne želi da protestuje protiv nepravde.

"Do juče su bili u šinjelu a onda su obukli Versaće odelo i kažu da su demokrate. Oni za mene nisu demokrate, to su sve komunistička deca", rekao je Đokić komentarišući rezultate vlasti u proteklih 12 godina.

On je kritikovao i sadašnje vlasti u Srbiji za koje je ocenio da su svesni da više nema šta da se proda zbog čega su napravili dogovor sa tajkunima da se podignu cene svih proizvoda, a da se narodu onemogući da kupuje na drugim mestima jer ne postoji zdrava konkurencija.

Ljubisav Đokić, polularni Bagerista Džo danas "sastavlja kraj s krajem" od penzije, a kada se kako kaže iznervira zbog loših poteza vlasti izađe na ulicu i pridružuje se štrajkačima. Kaže da živi od 20.000 dinara penzije, i na pitanje kako mu je odgovara: "Nikako, više gladan nego sit. Evo dugujem za infostan, ne plaćam im", kaže Đokić.

Ljubisav Đokić ima 70 godina. Još kao četvorogodišnjak je naučio šta znači boriti se, jer mu je tada otac nehotično povredio kičmu, zbog čega je do svoje devete godine ležao u bolnici u gipsu i ponovo učio da hoda.

Sticajem okolnosti išao je u školu sa Titovom decom, jer je živeo na jednoj mansardi na Dedinju. Zaposlio se, oženio, potom otvorio poslastičarsku radnju, a posle razvoda, prvu privatnu šljunkaru. Lepo je, kaže, tada zarađivao, te se zato i najradije seća vlade Anta Markovića.

"Neka naprave delić onoga što je napravio Ante Marković, evo ja ću da ih podržim. Verujte ja kada izađem napolje i vidim moj dinar na kursnoj listi, hoće srce da izleti iz grudi, radujem se", kaže Đokić.

Navikao je uvek naporno da radi, ali i da pristojno zaradi za sebe i porodicu. Razočaran je i ljut jer nema posla i jedini izvor prihoda mu je penzija. Nije član nijedne stranke, političarima ne veruje i ima zamerke na sve vlade, i pre i posle petooktobarskih promena.

2024 © - Vesti online