Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 19.07.2012.
04:22
Politika A

Koštunica: Besmisleno menjati Ustav

Odluka Ustavni sud Srbije da stavi van snage protivustavne nadležnosti Vojvodine je istorijska, a zahtev za promenu Ustava je pravna besmislica, izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, a prenose beogradski mediji.

On u intervjuu za ''Politiku” objašnjava da je ''Srbija kao država pred ozbiljnim iskušenjima, teritorijalni integritet joj je stavljen u pitanje, pre svega kad je reč o Kosmetu, ali i pokušajima internacionalizacije pitanja Vojvodine i na druge načine, dakle, pošto je sve to tako, onda postoji potreba da sačuvamo Ustav koji je brana dezintegraciji države”.

Teritorijalni integritet Srbije bio je pod znakom pitanja: Vojislav Koštunica

"Istorijska je odluka Ustavnog suda da na predlog DSS-a stavi van snage protivustavne nadležnosti Vojvodine. Zahtev da se Ustav promeni kako bi se upodobio separatističkom statutu je pravna besmislica. Još je gora stvar poziv na internacionalizaciju, jer je to otvoren poziv na rušenje države. To bi značilo rušenje nečega što je pravna država u samoj Srbiji i traženje nekog rešenja, koje nije

Pročitajte i:

 

pravno, izvan Srbije. Treba imati na umu da pred sobom imamo ozbiljnu i dobro argumentovanu odluku USS. Svi koji su glasni i izričiti u etiketama i diskvalifikacijama odluke USS-a dolaze do toga da je problem u Ustavu i da ga treba menjati. Tako ispada da Ustav treba menjati zato što je protivstatutaran, međutim, pravo ima svoju hijerarhiju i ne trpi ovu vrstu samovolje", kaže Koštunica.

U koalicionom sporazumu SNS-a, SPS-a i URS-a navedeno je da će se menjati Ustav zbog ''potrebe regionalizacije i decentralizacije”, on navodi da sadašnji Ustav trpi određenu vrstu decentralizacije.

"Kada smo kao stranka odlučili da podržimo Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, posebno smo vodili računa da u naš sporazum o saradnji poslaničkih grupa u parlamentu uđe odredba po kojoj će SNS i DSS delovati saglasno kada je reč o promeni Ustava. Treba imati na umu da ideja o regionalizaciji sada može dovesti do dezintegracijezemlje. Mislim da za nas pravi model decentralizacije treba da se odvija preko lokalne vlasti i velikih gradova. To je model za državu ove veličine, sve ostalo može da vodi dezintegraciji", kaže Koštunica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.07.2012. 08:15
Toma ima najjačeg savjetnika, iz sijenke, od svih šefova država.! SVAKA ČAST!!! VOJA JE SPAS ZA SRBE I SRBIJU!!!!
Četvrtak 19.07.2012. 05:06
U koalicionom sporazumu SNS-a, SPS-a i URS-a navedeno je da će se menjati Ustav zbog ''potrebe regionalizacije i decentralizacije”, on navodi da sadašnji Ustav trpi određenu vrstu decentralizacije. Vec planiraju kako kucu da raskuce i zemlju,rasparcaju banda propalica !
Četvrtak 19.07.2012. 05:10
Treba pojesti sve politicare ! I staviti tacku !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online