Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 10.10.2013.
13:30
Radio 021 A

Aktivisti DSS "obnovili" igralište pred novinarima, pa odneli ljuljaške

Aktivisti omladine Demokratske stranke Srbije su pre tri nedelje svečano otvorili obnovljeno dečje igralište na novosadskoj Detelinari. Nakon što su novinari otišli sa lica mesta, mladi DSS-ovci su ljuljaške skinuli i odneli, i do dan danas ih nisu vratili.

Ilustracija: Ljuljaške služe samo za slikanje, koga briga za decu
 

Boban Karabašević, stanar Ulice Janka Čmelika, kaže za Radio 021 da oprema još nije vraćena na igralište, a da je uopšte postavljena samo radi stranačke promocije.

"Ovakav postupak daje povoda za pomisao da su ljuljaške postavljene samo za 'slikanje', a onda sklonjene do neke nove prilike, neke nove 'akcije', nekog novog 'slikanja'. Šta god da je po sredi, ostaje činjenica da su deca ostala bez ljuljaški, što baca senku na ovaj događaj", kaže Karabašević.

Predsednik novosadskog odbora Omladine DSS Marko Tančik za 021 kaže da su ljuljaške skinuli kako bi ih "bolje zavarili".

"Ljuljaške su bile okačene na kuke, pa smo ih odneli da ih zavarimo. Znate i sami da je Detelinara specifičan kraj, i da one ne bi tu opstale ni par dana", kaže Tančik.

On, međutim, nije odgovorio na pitanje zbog čega su novinari pozvani na svečano otvaranje igrališta kada su znali za nedostatke, već je samo naveo da nije reč o populizmu.

"Garantujem da nije reč samo o stranačkoj promociji, jer smo mi dosta radili na tom potezu", kaže Tančik za 021, i obećava da će ljuljaške biti vraćene na igralište u narednih nekoliko dana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.10.2013. 13:48
Da li je glavni šef obavešten o tome?!
Četvrtak 10.10.2013. 15:05
Na mladjima svet ostaje. Kakav je vrh Stranke takva je i omladina, samo cisto prodavanje roga za svecu. "Znate i sami da je Detelinara specifican kraj, i da one ne bi tu opstale ni par dana,..." obavestava Marko Tancik. E sad je pitanje po cemu je Detelinara specifican kraj i odakle zakljucak da bi ljuljaske dobile noge? Da li je po junosima DSS detelinara u sukobu sa zakonom i da li tu zive ljudi koji nose sto im oci vide? Neznam odakle samo smelost i politicki karakter da se izrekne jedna ovakva kvalifikacija za zitelje novosadskog naselja Detelinara, maltene ispade da su svi djuture "lopovi", takav se zakljucak stice. Ali iz koje su stranke nije ni cudo.
Petak 11.10.2013. 07:26
Tо да је Детелинара "специфичан крај" је КЛАСИЧНО извлачење из контекста. Изјава је била "да су нам КОМШИЈЕ ИЗ ОКОЛНИХ ЗГРАДА рекле да склонимо јер је њихов крај специфичан по већем броју крађа и вандализма", а не да ја (или било ко из ДСС-а) мисли да су грађани Детелинаре по било чему лошији од било кога другог. Ништа, мала школа политике, следећи пут снимам разговор кад ме позову па ћемо да видимо да ли ће овакве ствари да се преносе на такав начин. Радио је добио и званичан деманти, а за остало нека иде њима на част. Ово је до бола злонамерно и некоректно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online