Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Ponedeljak 04.06.2012.
18:39
Anadolija A

Zukorlić: Izvadiću ličnu kartu u Srebrenici

Zbog izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se u Srebrenici nije dogodio genocid glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić rekao je da će simbolično zatražiti ličnu kartu u Srebrenici. Nije isključeno i da trajno prijavi prebivalište u tom gradu, jer to "doživljava jako ozbiljnim".

Postaće građanin Srebrenice: Muamer Zukorlić

"Meni je ukazana čast da narednog petka govorim u Srebrenici. Pitanje boravišta u tom gradu je nešto što bi trebalo značiti moj doprinos rešavanju pitanja Srebrenice. Jer, Bošnjaci su izloženi mogućnosti da nemaju vlast u tom gradu. Kao Bošnjak smatram se obaveznim da, makar simbolično, pomognem spasavanju Srebrenice. To bi svakako bio podstrek drugima da za taj deo BiH učine sve što mnogu", kazao je muftija Zukorlić.

Na molbu da prokomentariše stav novog predsednika Tomislava Nikolića koji je na poziv da poseti Srebrenicu i tamo iskaže žaljenje odgovorio da u tom gradu nije počinjen genocid, muftija Zukorlić je izjavio: "To je ono što sam ja rekao da je prednost Tomislava Nikolića - u svakom trenutku ćete znati šta misli. On se vrlo jasno izjasnio po pitanju genocida u Srebrenici. Takav stav je neprihvatljiv i za mene i za sve Bošnjake. Prema presudi u Hagu, u Srebrenici se desio genocid. Tu nema nikakvih dilema. To je svakako Nikolićeva poruka Bošnjacima, koja je za nas, naglašavam, neprihvatljiva", istakao je Zukolić.

Na pitanje da li će se preispitati odnose s Nikolićem zbog ovakvih stavova, muftija Zukorlić je pojasnio "da nema nikakve odnose s Nikolićem".

"Mi s Nikolićem možemo praviti odnose shodno tome kako će se ponašati prema Bošnjacima u Srbiji. Podcrtavam, ova izjava vezana za Srebrenicu je neprihvatljiva. No, postoje mnoga pitanja bitna za Bošnjake koja ćemo mi pratiti i shodno tome se postaviti prema novom predsedniku Srbije. Opšte je poznato da je za nas glavna tema bila obaranje Borisa Tadića, a ne dovođenje Nikolića na vlast. To se desilo. Nikolić će svojim ponašanjem i izjavama graditi svoj status kod Bošnjaka. U Srbiji, ali i uopšteno", rekao je Zukolić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 18:40
Samo idi odavde!!!!!
Ponedeljak 04.06.2012. 18:48
Hoće li iko od vas ikada pomisliti na nevine srpske žrtve u podrinju koje su i bile povod za neutralisanje vaših boraca-ubica ? Jesmo li vas trebali pustiti da i dalje ubijate srpske civile..redom..do zadnjeg? MUFTY ...medijska propaganda zapada je na vašoj strani zato što na drugim mestima besomučno tamane muslimane..pa eto ovde vam "drže "stranu... Jadna ti je takva lažljiva pomoć kada si svestan da SU GENOCID IZVRŠILI TVOJI MUSLIMANI KOJE NIKADA NI JEDNOM REČJU NISI UKORIO ! JADNA TI JE TAKVA VJERA KOJA PODRŽAVA UBIJANJE SVIH KOJI NISU MUSLIMANI.
Ponedeljak 04.06.2012. 19:09
Pre izdavanja licne karte bilo kom muslimanu negde u Republici Srpskoj, trebalo bi prvo proveriti da on nije mozda vec na spisku muslimanskih zrtava Srebrenice 1995. Valjda se taj spisak moze negde naci i razdeliti, a kompjuteri pretragu urade za nekoliko sekundi. Mozda je Zukorlicevo ime vec tamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online