Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Četvrtak 03.05.2012.
08:09
Vestionline A

Jovanović: Vojvodina je napravila Srbiju

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je u Novom Sadu da nema ništa od moderne Vojvodine, ukoliko Ustav Srbije ne bude promenjen.

"Ustav Srbije moramo da promenimo, ali ne na način na koji je to uradio (bivši premijer) Vojislav Koštunica, donoseći postojeći ustav. Koliko god je daleko ona druga obala, dajte da joj priđemo i da razgovaramo sa onima koji se nalaze s one druge strane", rekao je Jovanović na predizbornom mitingu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ustav mora da se menja: Čedomir Jovanović

Prema njegovim rečima, buduća Vlada Srbije mora imati senzibilitet za Vojvodinu i od pokrajine ne sme praviti predmet procenata i kalkulacija.

"Bez Vojvodine nema ni Srbije. Vi ste Srbiju napravili, napravite je ponovo", rekao je Jovanović okupljenima i ponovio da se LDP zalaže da ova pokrajina ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, a njeni građani da imaju i pravo i odgovornost da grade svoje društvo.

Dodao je da njegova partija ne želi posle izbora da uđe u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, već sa tom partijom može da razgovara o evropskim integracijama. Jovanović je kazao da LDP može da uđe u vladu sa Demokratskom
strankom (DS), ali ne sa onim DS-om koji koketira sa nacionalizmom, već sa onim koji poštuje Vojvodinu.

"U društvu sa (predsednikom Republike Srpske Miloradom) Dodikom, (predsednik DS-a Boris) Tadić je rekao da će lako sastaviti vladu, jer tu su SPS i LDP. Kako ćeš ti, Borise, u Vladu Srbije s nama, ako se Dodik nada našoj propasti?", upitao je Jovanović.

On se usprotivio svim vrstama ekstremizama u Vojvodini i ocenio da su "nesrećni i oni koji pale vojvođansku zastavu, i oni kojima je ona jedina nada".

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je da Srbija ne može u Evropu, na antievropskim temeljima na kojima danas stoji. Drašković je u jednom momentu prekinuo govor i zatražio od pristalica svoje partije da ugase baklje koje su bili upalili. Nastavio je da govori tek nakon što su baklje bile ugašene.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.05.2012. 08:20
Ко ли направи њега... оваквог?
Četvrtak 03.05.2012. 08:41
АНТИСРБИН!!!
Četvrtak 03.05.2012. 08:20
Vrlo nejasna rečenica je naslov, a ni čitanjem teksta se ništa ne razjašnjava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online