Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 04.11.2013.
16:03 >> 17:45h
Beta A

LDP: Neuspeh izbora je poraz srpskog naroda

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas u Beogradu da je neuspeh lokalnih izbora na Kosovu poraz srpskog naroda.

"Kosovski račun je račun koji su pre Srba na Kosovu, na severu Kosova, na svoj način platili Srbi u Hrvatskoj i Srbi u Bosni. Da li su kosovski izbori uspeh ili ne? Svakako ne, oni su nažalost još jedan zajednički poraz našeg naroda", kazao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da ne smatra da je sve što se videlo juče na Kosovu isključivo problem Tomislava Nikolića, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, nego zajednički problem svih u Srbiji.

Ono što se desilo juče je problem svih nas: Čedomir Jovanović

"Za LDP je ključno pitanje kako ćemo izaći iz tog začaranog kruga u kojem smo na kraju ostali sami sa sobom, pa jedni drugima radimo ono što smo radili svima oko nas prethodnih 20 godina", rekao je Jovanović.

On je kazao da je jasno da je do Briselskog sporazuma i do kosovskih izbora zapravo i došlo pod pritiskom međunarodne zajednice koja želi da "stavi tačku" na

LDP brani Vladu, a DS napada

 

Demokratska stranka (DS) zahteva ponavljanje lokalnih izbora u Kosvskoj Mitrovici, i pozvala nadležne institucije da omoguće nesmetano sprovođenje izbornog procesa.

DS smatra da odgovornost za incidente tokom jučerašnjih izbora na Kosovu ne snose samo ekstremističke organizacije, nego i Vlada Srbije.

 

"Vlada ne samo da nije obezbedila uslove da sprovede ono na šta se obavezala, nego je i mesecima produbljavala podele među građanima proglašavajući neprijateljima Srbije ne samo one koji nisu glasali, već i one koji su bili na izbornim listama koje nije podržavala Vlada Srbije", ukazala je DS.

proces raspadanja bivše Jugoslavije. Jovanović je kazao da je greška praviti od lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice nekoga ko je uništio izbore na
Kosovu, navodeći da su izbori na Kosovu propali jer ljudi koji tamo žive nisu imali nikakav interes, niti su mogli da razumeju zašto je u njihovom interesu da na njima učestvuju.

"Kada im kažete da Jarinje nije granica, oni svakog dana vide da jeste", rekao je Jovanović i istakao da su kosovski izbori bili prilika koja je propštena onog trenutrka kada su društvo i Srbi sa Kosova uskraćeni za istinu koju vrlo dobro znaju i Albanci, i Srbi.

Povodom poziva prvog potpredsednika vlade Vučića da se dozvoli Srbiji da reaguje, Jovanović je upitao kako može srpska država da se obračuna sa ekstremistima u drugoj državi.

"Da li je Obraz bio na Kosovu ili u Egiptu, više nije važno. Naša država je jednako uskraćena za efikasno delovanje na severu Kosova, kao i u bilo kojoj drugoj nezavisnoj državi. To je činjenica", rekao je lider LDP.

On je rekao da zna na šta je sve spreman poslanik D S Marko Jakšić i koliko su jaka ekstremna uverenja političkih lidera na severu Kosova, ali da su to samo posledice niza dosadašnjih političkih grešaka.

"Potreban je ozbiljan razgovor u parlamentu bez želje da se bilo kome dele lekcije i da se bilo ko etiketira, potom vrlo jasan obračun sa svakom vrstom nasilja u našoj zemlji jer su koreni nasilja koje smo videli juče na severu Kosova, na istom onom mestu sa kojeg su krenuli ektremisti recimo na Paradu ponosa, fudbalsku utakmicu, na istom mestu sa koga su krenuli kada su palili amabasade u Beogradu i našu
stranku", kazao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 17:37
Čedomir Vučić daje apsolutno iste izjave kao i Aleksandar Jovanović.
Ponedeljak 04.11.2013. 18:32
.....USTANI SRBIJO.....DAVNO SI ZASPALA.......
Ponedeljak 04.11.2013. 17:59
"LDP: Neuspeh izbora je poraz srpskog naroda" Tom logikom bi uspijeh šiptarskih izbora bio pobjeda srpskog naroda!? Pa, blago nama. To će nam biti najlakša pobjeda ikad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online