Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 04.11.2013.
14:04 >> 17:12h
Srna A

Drecun: Ponoviti izbore i kazniti napadače

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun očekuje da će nadležni učiniti sve da izbori u Kosovskoj Mitrovici budu ponovljeni zbog neregularnosti, kao i da bude zaustavljeno delovanje grupa koje su dovele do izgreda.

Milovan Drecun

Drecun je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su organizatori bojkota izbora "prevršili svaku meru", ali da, ipak, nisu uspeli da spreče Srbe da izađu na izbore i tako onemoguće Albance da dođu na vlast u opštinama sa srpskom većinom. On je naglasio da je slavlje Srba u Gračanici zbog pobede liste "Srpska" najbolji dokaz da bojkot nije uspeo.

Prema njegovim rečima, izlaznost u Leposaviću i Zubinom Potoku je oko 22 odsto, a

Žandarmerija nije učestvovala u incidentima u K. Mitrovici

 

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vanja Vukić izjavio je danas da će biti krivično gonjeni odgovorni za incidente tokom lokalnih izbora na severu Kosova.

 

Vukić je novinarima u Nastavnom centru MUP, u Makišu, rekao da policija istražuje napade i da za sada ne može da saopšti podatke. Vukić je rekao da "apsolutno nije tačna" tvrdnja Marka Jakšića iz Demokratske stranke Srbije da je zamenik direktora Policije Srbije Bratislav Dikić odgovoran za nerede u Kosovskoj Mitrovici i u drugim
opštinama na severu Kosova.

u Zvečanu oko 11 odsto.

Šef pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević smatra da incidenti u Kosovskoj Mitrovici nisu nešto što treba da se vidi u 21. veku, ocenjujući da Srbija mora da ubedi države članice EU da o procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine razmišlja "apsolutno evropski".

"Svi smo svesni značaja normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ne samo u kontekstu evropskih integracija, nego i kada je reč o normalnom životu. Niko ne želi da u 21. veku vidi lokalne izbore na kojima se lome izborne kutije i na kojima se preti građanima. To nije odraz demokratskog razvoja", naglasila je Miščevićeva.

Ona je dodala da se u tom kontekstu pažljivo prati brojanje glasova i konačno proglašavanje rezultata, jer od toga zavisi i bezbedan život Srba na Kosovu i Metohiji, prenose beogradski mediji.

Miščevićeva je istakla da normalizacija odnosa Beograda i Prištine ima značajnu ulogu u procesu pregovora sa EU, jer se prvi put menja pregovarački proces i uvode nova poglavlja koja se odnose na temu normalizacije odnosa.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.11.2013. 14:14
moje misljenje o drecunu : "bio nekad dobar covek..."
Ponedeljak 04.11.2013. 15:50
Zivis na grbaci srpskog naroda !Skote jedan plata ti ide od srba koje ste izdali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online