Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 27.02.2012.
14:45
Vestionline A

Samardžić: Srbija je kapitulirala u Briselu

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da je dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova posledica kapitulantske politike Vlade i predsednika Srbije Borisa Tadića i predstavlja pretposlednji čin u prihvatanju Kosova kao nezavisnog entiteta.

Samardžić je na konferenciji za novinare upitao Vladu Srbije zašto joj je bio potreban ovakav dogovor sa Prištinom, kada je Kosovo i do sada, uz pratnju UNMIK, moglo da učestvuje na regionalnim skupovima.

Postupak Vlade uopšte nije iznenađenje: Slobodan Samardžić


Prema njegovim rečima, Srbija je prihvatanjem člana pet sporazuma, da Kosovo u svoje ime potpisuje sve buduće ugovore, umesto kao do sada UNMIK, priznala nezavisnost Prištine.


Samardžić je rekao da Srbija i odredbom šest, da se UNMIK poziva da prisustvuje sastancima ukoliko to želi, pokazuje da je se ne tiče prisustvo misije Ujedinjenih nacija.


''Ovo nije iznenađujući čin Vlade, ocenio je Samardžić, jer je ovaj dogovor bio uslov za dobijanje kandidature za članstvo u Evropskoj uniji. Cela politika Vlade se svodi na to, a taj cilj nema cenu i Beograd je još jednom kosovske Srbe pustio niz vodu'', rekao je Samardžić.


Samardžić je ponovio da je ovo pretposlednji čin u priznaju nezavisnosti Kosova, dok će poslednji korak biti odluka da se ne raspišu lokalni izbori na teritoriji Kosova i Metohije.


Raspisivanje izbora se očekuje 13. marta i uveren sam da oni neće biti raspisani na Kosovu i Metohiji, istakao je Samardžić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.02.2012. 14:58
Srbija je podelena zemlja, Srbi su podeleni narod. Price o ujedinjenju u nekakvoj fatamorgani dok u Spaniji stotine hiljada izlazi na ulice je cista izdaja ovog rezima.Mi dok se ne resimo IZDAJNIKA srbska deca nemaju buducnost.Odlaze na brod koji tone. Izbori su mesto gde ce da se pokaze koliko je zatupljen tko u Srbiji i sta znaci propaganda.Sve ostaje samo na recima.Treba izvesti narod na ulice. Nadam se da ce da se oformisu ljudi koji ce da rade protiv rezima, kao sta postoje slicni u Siriji danas ili su postojali u tadasnjoj Hrvatskoj. Kopirati EU-AM sistem i omoguciti Rusima i Kinezima da i oni imaju gde da pokazu sta umeju.Sve ostale price su obicno zamajavanje i vredjanje intelekta.
Ponedeljak 27.02.2012. 14:50
ma jel moguće samardžiću da si obavešten!
Ponedeljak 27.02.2012. 16:51
Samardžić: Srbija je kapitulirala u Briselu Ovog puta je sama izabrala .Nadam se da ce nam drugi pomoci,Poljaci,Rumuni ili Litvanci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online