Ponedeljak 27.02.2012.
14:45
Vestionline

Samardžić: Srbija je kapitulirala u Briselu

Samardžić je na konferenciji za novinare upitao Vladu Srbije zašto joj je bio potreban ovakav dogovor sa Prištinom, kada je Kosovo i do sada, uz pratnju UNMIK, moglo da učestvuje na regionalnim skupovima.

Postupak Vlade uopšte nije iznenađenje: Slobodan Samardžić


Prema njegovim rečima, Srbija je prihvatanjem člana pet sporazuma, da Kosovo u svoje ime potpisuje sve buduće ugovore, umesto kao do sada UNMIK, priznala nezavisnost Prištine.


Samardžić je rekao da Srbija i odredbom šest, da se UNMIK poziva da prisustvuje sastancima ukoliko to želi, pokazuje da je se ne tiče prisustvo misije Ujedinjenih nacija.


''Ovo nije iznenađujući čin Vlade, ocenio je Samardžić, jer je ovaj dogovor bio uslov za dobijanje kandidature za članstvo u Evropskoj uniji. Cela politika Vlade se svodi na to, a taj cilj nema cenu i Beograd je još jednom kosovske Srbe pustio niz vodu'', rekao je Samardžić.


Samardžić je ponovio da je ovo pretposlednji čin u priznaju nezavisnosti Kosova, dok će poslednji korak biti odluka da se ne raspišu lokalni izbori na teritoriji Kosova i Metohije.


Raspisivanje izbora se očekuje 13. marta i uveren sam da oni neće biti raspisani na Kosovu i Metohiji, istakao je Samardžić.

2024 © - Vesti online