Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 10.09.2013.
18:22
Beta, Srna A

DSS: Raspuštanje opština je akt državoubica

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić optužio je Vladu Srbije da je odlukom o raspuštanju četiri opštine na severu Kosova prekršila Ustav i zakone Srbije i donela antidržavnu odluku. DSS-u se pridružila Srpska radikalna stranka koja je najoštrije osudila ovu odluku ocenjujući da je na taj način izvršen dodatni pritisak na Srbe da izađu na nelegalne izbore lažne države Kosovo.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić
 

"Ovo je akt protiv države i akt državoubica", rekao je Samardžić i istakao da je odluka Vlade Srbije da ukine četiri skupštine opština na severu Kosova doneta kako bi mogla da zevede teror na Kosovu i nasilnim sredstvima natera građane na kosovske izbore 3. novembra.

SRS: Vlada da obavesti javnost šta se dogovorila

Radikali poručuju da je očigledno da i ovom odlukom predstavnici režima ispunjavaju naloge dobijene u Briselu, a koji se kriju od javnosti u Srbiji, te pozivaju Srbe da ne izađu na izbore i pokažu da se ne mire sa predajom Kosova i Metohije u ruke teroriste Hašima Tačija.

Od članova Vlade Srbije, koji učestvuju u "pregovorima" u Briselu, radikali zahtevaju da o svemu što su "dogovorili" obaveste javnost. SRS je još jednom pozvala Ustavni sud Srbije da se hitno oglasi povodom inicijative radikala za ispitivanje ustavnosti takozvanog briselskog sporazuma, a Srbima sa Kosova i Metohije poručuje da odole pritiscima i ucenama predstavnika režima.

On je na konferenciji za novinare naveo da će tom odlukom definitivno biti ugašeni organi Republike Srbije i da će biti uspostavljeni organi lažne države Kosovo.

"Vlada je sprovela kapitulaciju u više koraka, a poput psihologije kriminalca samo joj je prvi korak bio težak", ocenio je potpredsednik DSS-a.

Samardžić je kazao da je Vlada Srbije spremna da sprovodi naloge Brisela i Berlina i odluke predsednice Kosova Atifete Jahjage i ocenio da je za Srbiju i srpski narod to velika sramota istorijskih razmera.

Dodao je da je to naopaka situacija kao da je Srbija autonomna pokrajina Kosova, pa viši organi sprovode odluke nižih organa. On je kazao i da je sramna lista Građanska incijativa Srbija za kosvske izbore koja je u stvari, kako je naveo, lista Srpsake napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, ali da te stranke ne mogu da uteraju kandidate na tu listu.

"Oni vide da nemaju sa čim da izađu pred Jahjagu i Ketrin Ešton, bojeći se njihovih sankcija i gubitka svojih fotelja, prekršili su i Ustav i zakon, a da nisu imali nijedan razlog za to", naveo je Samardžić.

On je dodao da je 95 odsto Srba na Kosovu protiv tih izbora. Samardžić je podsetio da je DSS ranije pred Ustavnim sudom Srbije podneo inicijativu za ocenu ustavnosti za svaki od, kako je naveo, prekršaja vlade.

"Nemamo Ustavni sud Srbije. Taj sud je skup kukavica, koji ne smeju da promole nos iz svojih prostorija. Vlada Srbije ih drži pod kontrolom", rekao je potpredsedik DSS-a.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.09.2013. 19:07
Slazem se gospodine Samardzicu..,ali licno ste VI te drzavoubice kako kazete,doveli na vlast!I nakon svega,saradjujete i surujete sa njima i zelite malo kvalitetnog kajmaka iz glavnog grada..,ZASTO?Ma i vi ste obicne nule,gnjide ljudske,zapadni poltroni po potrebi..,svi ste u kompletu obicna izdajnicka bagra!Glavu u pesak,BRE!IZRODI,neka vam Bog sudi!
Utorak 10.09.2013. 18:50
Cinjenica da saradjujete sa tim državoubicama na lokalnom planu ,potkopava sve vase argumente
Utorak 10.09.2013. 19:13
Од масончине Аце Карађорђевића па наовамо етаблирана српска интелектуално - политичка елита традиционално педантно ради против српских националних интереса. У правилу им се, кад зглајзну, јавља накнадна памет и као да се просветле, све знају како је требало и како треба, кад више нису у стању утицати на то. Кад је војвода Мишић дао своје (тражено) мишљење о будућој држави Аца га експресно пензионише по трећи пут, не уважавајући његово мишљење. Ништа се променило није. Уместо Србије, Срби су добили Југославију, а сада им потурају м..а за бубреге.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online