Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 13.09.2013.
11:05
Beta A

Koštunica: Politiku vlade diktira Zapad

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i bivši premijer Vojislav Koštunica ocenio je da Vlada Srbije vodi državu u "ozbiljan ekonomski i državni slom", jer nema svoju politiku već deluje pod uticajima Zapada.

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica
 

"Ova Vlast pribegava demagogiji kako bi probala da sakrije da ispunjava naloge stranaca. Srbija može da izađe iz ovog beznađa samo ako ponovo pronađe sebe i ako se okrene svojim interesima. To znači da Srbija treba da proglasi pored vojne i političku neutralnost i da tako udahne svež vazduh ekonomske saradnje sa onim državama koje je ne ucenjuju i ne stežu joj omču oko vrata", rekao je Koštunica u intervjuu za agenciju Beta.

DSS jedinstven

Predsednik DSS je kazao da u stranci nema podela i da su glasine o sukobima unutar stranke nastale pod uticajem onih kojima smeta politika DSS prema Kosovu i članstvu u EU.

"Tu je poseban problem jer ta politika DS S nije po volji ni sadašnje vlasti ni formalne opozicije... i zato je teško probiti se u javnost i veliki su medijski pritisci. Mi pokušavamo da pronađemo ključ kako da se naš glas čuje jače, a svi ga guše", rekao je on.

Prema njegovim rečima, vlada je pretrpela kadrovske promene, ali ne i promenu politike.

"Ima promene u jednom broju ljudi, ali iznad svega toga mislim da je reč o vladi koja vodi Srbiju u ozbiljan ekonomski, državni i nacionalni slom i to je obeležje vlade", rekao je Koštunica u intervjuu za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, to se dešava jer vlada nema svoju politiku već sledi naloge iz inostranstva.

"Ako stranci vode politiku Srbije u skladu sa svojim interesima, a ne Srbija u skladu sa svojim interesima, onda se i taj fenomen nebrojenih stranih eksperata, savetnika i svega ostalog, pojavljuje kao nešto krajnje normalno", naveo je predsednik DSS.

Izbori zavise od toga šta Zapad kaže

Na pitanje da li očekuje vanredne izbore sledeće godine, on je kazao da je te izbore već trebalo održati, ali da njihovo raspisivanje u velikoj meri zavisi od naloga Zapada.

"Ti izbori u velikoj meri zavise od zahteva strane politike koji glase da se Srbija ne može umiriti dok se ne reši do kraja pitanje Kosova i Metohije, nekog potpunog zaokruživanja nezavisnosti jedne nepriznate i lažne države. To odlaže izbore", rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, sadašnjoj vlasti bi odgovaralo da se izbori održe što pre dok se još ne pogoršaju ekonomska i socijalna situacija.

"Dok prolazite Srbijom možete videti privredna groblja, veliki deo Srbije tako izgleda, u fabričkim halama sada niče drveće... da bi se to izbeglo i da bi ta sladunjavost pojedinih reči ostala u ušima ljudi prirodno je što pre se dočepati izbora, ali i to, kao i sva druga pitanja, ne zavisi od sadašnje vlasti nego od stranaca", rekao je Koštunica.

Koštunica: Računamo na narod

Na pitanje da li se takvom politikom DSS svesno opredelila za opoziciju jer su sve ostale stranke u parlamentu za članstvo u EU, Koštunica je kazao da njegova stranka "računa na nekoga ko je najvažniji u svemu - na narod".

"Ne računamo s ovim strankama takvima kakve jesu, sa njima sarađujemo minimalno koliko se mora sarađivati u okviru jednog sistema izbora. Računamo na to raspoloženje javnosti, računamo na to da se javnost okreće protiv EU, ne samo u Srbiji, već u celoj EU", kazao je predsednik DSS.

POVEZANE VESTI

Petak 13.09.2013. 11:37
. . . nisu mi sva polit-dostignuca Kostunice poznata, kao npr. i "malverzacije" u vezi kosovskih Srba, ali sta sada i ovde predlaze je vise nego prihvatljivo u odnosu na aktuelne vlastodrzce Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online