Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 03.02.2012.
22:57
Beta A

Tadić: Razorili smo fantastičnu zemlju

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da bez stabilne Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske nema trajne stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 

"Ono što se nama desilo 1990-ih godina van svake je normalnosti. Razorili smo fantastičnu zemlju i uništili potencijale bogatog društva", rekao je Tadić u intervjuu za TV stanicu Al Džazira na Jahorini.

On je istakao da je njegov suštinski pokušaj u politici da se izmeni kod, odnosno da prestane da se koristi "agresivna i mrziteljska reč". Tadić je pozvao na saradnju, zajedničku izgradnju infrastrukture, mostova i na "ubrzano stvaranje bolje atmosfere".

"Građani moraju da znaju da to ne može da se reši preko noći jer smo pre samo 10 godina imali rat i razaranja", kazao je Tadić.

Upitan o načinima rešavanja problema na Kosovu, predsednik Srbije je rekao da "na severu Kosova očigledno postoji problem koji ne mogu da reše ni kosovski Albanci, ni međunarodna zajednica".

On je istakao da ima predlog rešenja, ali ne želi da ga iznese u javnost dok ta ideja ne bude u eventualnom procesu realizacije.

Komentarišući odnose s Hrvatskom, Tadić je rekao da očekuje da će dve zemlje raspravljati o otvorenim pitanjima kao što to čine on i hrvatski predsednik Ivo Josipović.

"Mogu potvrditi da odnosi Srbije i Hrvatske idu uzlaznom putanjom iako ima još otvorenih pitanja", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je izrazio nadu da će zajednička saradnja rezultirati uzajamnim povlačenjem tužbi za ratna dešavanja, ali je ocenio da je unilateralno povlačenje tužbi nerealno.

Upitan da prokomentariše izjavu ministarke spoljnih poslova Hrvatske Vesne Pusić i predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da neće podržati izbor ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN, on je rekao da takve stavove suseda Srbija ne gleda s odobravanjem.

"Ako Hrvatska i BiH ne budu podržale ovu vrstu kandidature, to neće ostaviti dobar utisak na Srbiju za neko buduće kandidovanje koje bude dolazilo iz Hrvatske ili BiH", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je zaključio da je njegov ideal da se zagrle hrvatski i srpski navijači i istakao da iza "rulje" koja uzvikuju "Ubij Srbina" ili "Nož, žica, Srebrenica" stoji organizovani kriminal i interes.

Tadić je za politiku u BiH rekao da treba da sadrži više kompromisa, te da se u tom društvu ne bi trebalo diskutovati ratnom retorikom niti insistiranjem da samo mišljenje jedne strana prevlada.

Na Jahorini je završen sastanak predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa i Tadića i Ive Josipovića, sa članovima Predsedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem. Predsednik je danas izjavio i da je spreman da se susretne sa premijerom samoproklamovane republike Kosovo, Hašimom Tačijem.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2012. 23:01
А Ти си уништио Србију. Није проблем само север Косова и Метохије(овај изгледа признаје остали део као државу), него је проблем цела територија
Petak 03.02.2012. 23:07
Која будаласта изјава. Па нису Срби разорили државу, већ Словенци, Хрвати, Муслимани и Шиптари. Разорили су српску државу, а ти се сад извињаваш за нешто што никада нисмо урадили нечему што никада није ни постојало. Председниче, срамото једна!
Petak 03.02.2012. 23:30
Једна од многобројних глупости коју је направио је и договор са Јосиповићем о суђењу за ратне злочине у земљама одакле су злочинци.Да ли то значи да ће сада почети да хапси несрећне србе из Крајине по Србији и да их изручује Хрватској? Имам утисак да је тај неспособни Тадић спреман да потпише све што му неко потури под нос.Једном ће и сам себе осудити на смрт.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online