Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 23.12.2011.
01:10
B92 A

Ugljanin na skupu sa Tačijevim ministrom

Sulejman Ugljanin, ministar bez portfelja, prekršio je zabranu Vlade Srbije o učešću na skupovima na kojima se pojavljuju i predstavnici Vlade samoproklamovane države Kosovo, piše beogradski list "Danas".

Sulejman Ugljanin

Naime, tročlana delegacija Bošnjaka iz Raške oblasti boravila je 13. decembra u trodnevnoj radnoj poseti u Turskoj, gde su o razvoju te regije u svetlu saradnje između Turske i Srbije, razgovarali sa najvišim turskim zvaničnicima.

U delegaciji su bili ministar Sulejman Ugljanin i narodni poslanici Esad Džudžević i Bajram Omeragić.

Ova delegacija iz Srbije je kod predsednika Turske Abdulaha Gula u Ankari, sedela za istim stolom sa predstavnicima Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Grčke i Vlade u Prištini. Ministar Ugljanin sedeo je pored Mahira Jagžilara, ministra za javnu upravu u Tačijevoj vladi, koji predvodi Kosovsku demokratsku partiju Turaka (KDPT).

Mihajlović: Ispitaćemo slučaj

 

Milivoje Mihajlović

"Postoji instrukcija o protokolu koga zvaničnici Republike Srbije treba da se drže prilikom učešća na međunarodnim skupovima, ukoliko na njima učestvuju i predstavnici Kosova", odgovorio je za "Danas" Milivoje Mihajlović, šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima na pitanje da li je i dalje na snazi odredba da srpski državni funkcioneri ne mogu da sede pored kosovskih predstavnika, ukoliko su oni označeni kao čelnici nezavisne države.

 

Na pitanje da li će onda Sulejman Ugljanin snositi neke posledice zbog pojavljivanja na skupu sa Mahirom Jagžilarom u svojstvu Tačijevog ministra, Mihajlović kaže "videćemo prvo da li je tačno to što kažete“.

Esad Džudžević

Narodni poslanik Esad Džudžević, za "Danas", objašnjava da su oni bili u službenoj poseti u okviru koje su bili na kongresu vladajuće turske partije Pravde i razvoja (AKP), da je sastanak kod predsednika Gula bio na nivou ministara i parlamentaraca i da su mu prisustvovali "predstavnici Bošnjaka iz Srbije, Crne Gore i turske nacionalne manjine iz Grčke, Makedonije, Bugarske i sa Kosova“.

"To je bio predstavnik turske nacionalne manjine u Vladi Kosova i u tome ne vidim ništa čudno", kaže Džudžević i dodaje da su takve posete korisne, jer "učvršćuju dobru saradnju između Srbije i Turske, a to je dobro za položaj Bošnjaka u Srbiji“.

"Takvi susreti su na dobrobit svih balkanskih država", rekao je Džudžević. On podseća na izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da su "uspeh i interes Srbije da Kosovo bude predstavljeno na regionalnim skupovima“.

POVEZANE VESTI

Petak 23.12.2011. 01:16
Kad nema gazde u domacinstvu svako moze da radi sta hoce !
Petak 23.12.2011. 01:29
Pa sta ako su pricali Turci sa Turcima (nacionalnim manjinama). I Tadic je pricao sa Srbima iz okolnih zemalja. Nego sta su onda trazili Bosnjaci tamo ,oni nisu Turci !!!
Petak 23.12.2011. 09:10
Svaka ptica svome jatu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online