Petak 23.12.2011.
01:10
B92

Ugljanin na skupu sa Tačijevim ministrom

Sulejman Ugljanin

Naime, tročlana delegacija Bošnjaka iz Raške oblasti boravila je 13. decembra u trodnevnoj radnoj poseti u Turskoj, gde su o razvoju te regije u svetlu saradnje između Turske i Srbije, razgovarali sa najvišim turskim zvaničnicima.

U delegaciji su bili ministar Sulejman Ugljanin i narodni poslanici Esad Džudžević i Bajram Omeragić.

Ova delegacija iz Srbije je kod predsednika Turske Abdulaha Gula u Ankari, sedela za istim stolom sa predstavnicima Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Grčke i Vlade u Prištini. Ministar Ugljanin sedeo je pored Mahira Jagžilara, ministra za javnu upravu u Tačijevoj vladi, koji predvodi Kosovsku demokratsku partiju Turaka (KDPT).

Mihajlović: Ispitaćemo slučaj

 

Milivoje Mihajlović

"Postoji instrukcija o protokolu koga zvaničnici Republike Srbije treba da se drže prilikom učešća na međunarodnim skupovima, ukoliko na njima učestvuju i predstavnici Kosova", odgovorio je za "Danas" Milivoje Mihajlović, šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima na pitanje da li je i dalje na snazi odredba da srpski državni funkcioneri ne mogu da sede pored kosovskih predstavnika, ukoliko su oni označeni kao čelnici nezavisne države.

 

Na pitanje da li će onda Sulejman Ugljanin snositi neke posledice zbog pojavljivanja na skupu sa Mahirom Jagžilarom u svojstvu Tačijevog ministra, Mihajlović kaže "videćemo prvo da li je tačno to što kažete“.

Esad Džudžević

Narodni poslanik Esad Džudžević, za "Danas", objašnjava da su oni bili u službenoj poseti u okviru koje su bili na kongresu vladajuće turske partije Pravde i razvoja (AKP), da je sastanak kod predsednika Gula bio na nivou ministara i parlamentaraca i da su mu prisustvovali "predstavnici Bošnjaka iz Srbije, Crne Gore i turske nacionalne manjine iz Grčke, Makedonije, Bugarske i sa Kosova“.

"To je bio predstavnik turske nacionalne manjine u Vladi Kosova i u tome ne vidim ništa čudno", kaže Džudžević i dodaje da su takve posete korisne, jer "učvršćuju dobru saradnju između Srbije i Turske, a to je dobro za položaj Bošnjaka u Srbiji“.

"Takvi susreti su na dobrobit svih balkanskih država", rekao je Džudžević. On podseća na izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da su "uspeh i interes Srbije da Kosovo bude predstavljeno na regionalnim skupovima“.

2024 © - Vesti online