Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 10.12.2011.
01:41
B92 A

Nikolić: Neka nas Vlada pozove, Srbiji potreban konsenzus

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izrazio je žaljenje zbog toga što vlada kosovski problem nije rešavala u saradnji sa opozicijom, jer je, kako je istakao, njegova stranka spremna da preuzme teret odgovornosti za donošenje teških odluka. "Neka nas pozovu pa ćemo im mi saopštiti naš plan, potreban je konsenzus", rekao je Nikolić, i dodao da je odluka Saveta EU u velikoj meri protiv građana koji ne snose odgovornost, i oni sada mogu biti u dilemi i da li EU uopšte želi Srbiju.

Nikolić je, na Televiziji B92, ocenio da bi bilo moralno da premijer Srbije Mirko Cvetković,

poput potpredsednika Vlade Srbije Božidara Ðelića

, podnese ostavku, budući da Srbija nije dobila status kandidata za članstvo u EU.

"Ne mogu da optužujem Cvetkovića, jer ne snosi krivicu, ali iz moralnih razloga treba da podnese ostavku. Krivica je na predsedniku Srbije Borisu Tadiću", rekao je Nikolić, koji je na B92 gostovao zajedno sa premijerom Cvetkovićem i prvim čovekom EU u Srbiji Vensanom Dežerom.

Odluka EU protiv građana, a oni nisu krivi: Tomislav Nikolić

Na pitanje kako bi on postupio ukoliko bi se suočio sa zahtevom da Kosovu treba omogućiti regionalno predstavljanje sa atributiom države, Nikolić je odgovorio da to ne bi prihvatio, ali da to nije pitanje samo za DS ili SNS, već za celo društvo, i da zato neprestano ističe važnost konsenzusa.

Nikolić kaže i da je danas prvi put čuo da postoji prepreka u vidu regionalnog predstavljanja Prištine, jer, prema njegovom mišljenju, javnost nije u dovoljnoj meri upoznata sa tokom pregovora.

A korupcija?

Lider naprednjaka smatra da za ishod Samita u Briselu ne treba prebacivati odgovornost na događaje na Kosovu i Metohiji, jer bi, kako je uveren, da nije bilo tog problema u prvi plan izašli neki drugi koje Srbija još uvek nije rešila, poput korupcije.

"Vlada je neodgovorna, nijedan problem nije rešila upućujući nas na to da treba samo da rešimo probleme na Kosovu i Metohiji kako bi dobili stratus kandidata. A šta je sa korupcijom u državi? Ovo je korumpirana i partijska država", ocenio je Nikolić.

Nikolić smatra i da će današnja odluka Saveta EU imati loše posledice po Srbiju, što će osetiti građani, a da vlada neće preuzeti odgovornost.

POVEZANE VESTI

Subota 10.12.2011. 01:57
koliko je bolesno željan vlasti,pa to je strašno
Subota 10.12.2011. 02:09
Znači ne smeš da kažeš nek BoTa podnese ostavku, jer ćeš ipak biti s njim politički u sprezi? Prodane duše ste oba.
Subota 10.12.2011. 06:51
Tomo, hajde i ovaj post proglasi za novi strajk gladju, mozda ce ti ovog puta uspeti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online