Subota 10.12.2011.
01:41
B92

Nikolić: Neka nas Vlada pozove, Srbiji potreban konsenzus

Nikolić je, na Televiziji B92, ocenio da bi bilo moralno da premijer Srbije Mirko Cvetković,

poput potpredsednika Vlade Srbije Božidara Ðelića

, podnese ostavku, budući da Srbija nije dobila status kandidata za članstvo u EU.

"Ne mogu da optužujem Cvetkovića, jer ne snosi krivicu, ali iz moralnih razloga treba da podnese ostavku. Krivica je na predsedniku Srbije Borisu Tadiću", rekao je Nikolić, koji je na B92 gostovao zajedno sa premijerom Cvetkovićem i prvim čovekom EU u Srbiji Vensanom Dežerom.

Odluka EU protiv građana, a oni nisu krivi: Tomislav Nikolić

Na pitanje kako bi on postupio ukoliko bi se suočio sa zahtevom da Kosovu treba omogućiti regionalno predstavljanje sa atributiom države, Nikolić je odgovorio da to ne bi prihvatio, ali da to nije pitanje samo za DS ili SNS, već za celo društvo, i da zato neprestano ističe važnost konsenzusa.

Nikolić kaže i da je danas prvi put čuo da postoji prepreka u vidu regionalnog predstavljanja Prištine, jer, prema njegovom mišljenju, javnost nije u dovoljnoj meri upoznata sa tokom pregovora.

A korupcija?

Lider naprednjaka smatra da za ishod Samita u Briselu ne treba prebacivati odgovornost na događaje na Kosovu i Metohiji, jer bi, kako je uveren, da nije bilo tog problema u prvi plan izašli neki drugi koje Srbija još uvek nije rešila, poput korupcije.

"Vlada je neodgovorna, nijedan problem nije rešila upućujući nas na to da treba samo da rešimo probleme na Kosovu i Metohiji kako bi dobili stratus kandidata. A šta je sa korupcijom u državi? Ovo je korumpirana i partijska država", ocenio je Nikolić.

Nikolić smatra i da će današnja odluka Saveta EU imati loše posledice po Srbiju, što će osetiti građani, a da vlada neće preuzeti odgovornost.

2024 © - Vesti online