Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 31.07.2011.
08:15 >> 22:22h
Vestionline A

Na barikadama noć protekla mirno

Noć na barikadama na severu Kosova, koje su Srbi postavili na putevima koji vode prema admninistraivnim prelazima na kranjem severu Kosova, protekla je mirno i bez incidenata. Slovenački pripadnici KFOR-a prišli su na 100 metara od blokada, ali su se ubrzo povukli. Srbi okupljeni na barikadama u mestu Rudare na severu Kosova zatražili su danas da se obmah počne sa sprovođenjem Deklaracije o Kosovu koju je usvojila Skupština Srbije.

Prelazi i dalje zatvoreni
 

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je na improvizovanoj konferenciji za novinare održanoj na barikadi, preneo zaključke Štaba za vanredne situacije četiri opštine sa severa Kosova, navodeći da se na barikadama brani Rezolucija 1244 i da je to poslednja linije odbrane te rezolucije.

Srbi darivali hleb pripadnicima Kfora

 

Srbi koji se nalaze na barikadama u mestu Rudare kod Zvečana večeras su darivali vrućim veknicama hleba slovenačke vojnike iz sastava Kfora koji su došli da obiđu barikade.

 

Jedna srpkinja je slovenačkom vojniku poklonila i cvet, a najveću pažnju Srba privukla je pripadnica Kfora iz Slovenije, pa su joj čak "provodadžisali" da joj nađu momka.

 

Kolona od šest vozila Kfora nešto pre 20 sati došla je iz pravca južne Kosovske Mitrovice do Rudara, a na barikadama se, i pored toga što rominja kiša, nalazi par stotina Srba, među kojima su i predstavnici lokalnih samouprava sa severa pokrajine.

"Ukoliko ovde posustanemo i dozvolimo da Kfor i takozvane kosovske institucije instaliraju carine i albansku policiju na administrativnim prelazima, bojim se da ćemo izgubiti šansu da odbranimo Rezoluciju 1244", istakao je on.

Na barikadi, u mestu Rudare u opštini Zvečan, tokom protekle noći bilo je više ljudi nego prethodnih, a vojnici Kfora koji su tokom jučerašnjeg dana nekoliko puta obilazili ovaj punkt to nisu uradili ni jednom tokom noći.

Noć je protekla bez problema i na barikadi u mestu Zupče, na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće, u opštini Zubin Potok.

Mirno je bilo i u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde će nadležni iz Zdrastvenog centra danas na konferenciji za novinare govoriti o problemima sa kojima se suočavaju, nakon što su posle potpunog zatvaranja administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje što je učinio Kfor, počeli da se suočavaju s nestašicom boca sa kiseonikom, sanitetskim materijalom i pojedinim lekovima.

Srbi na barikadama ističu da će tu ostati dok se situacija na administrativnim prelazima sa centralnom Srbijom na severu pokrajine ne vrati u stanje koje je bilo pre nego što su specijalne jedinice Kosovske policije ROSU pokušale da zauzmu prelaze Jarinje i Brnjak.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 10:36
Новинари, немојте писати дезинформације!!!!!!!!!!!! Срби на Космету држе БЛОКАДЕ, а не БАРИКАДЕ!!!!!!!!! БАРИКАДА је БЛОКАДА али са наоружањем, а БЛОКАДА без наоружања! Наши људи доле немау оружје. Да ли знате да вас цитирају страни медији и да можете на овај начин направити шетету нашима доле, или то можда намерно радите?
Nedelja 31.07.2011. 18:23
Pamtimo i pamticemo uvek sve ovo sto nam rade ...dolazi dan kada cemo to pamcenje pretvoriti u OSVETU...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online