Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 30.03.2015.
05:47
D. N. Petrović - Vesti A

Nastavak lova na Srbe

Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Audrijusa Šenavičijusa, carinika - službenika misije Euleksa iz Litvanije, koji je stradao 19. septembra 2013. godine kod mesta Balaban u opštini Zvečan, na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić, više žitelja opštine Zubin Potok dobilo je pozive da se javi Euleks tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici.

Tanjug
Srbi dežurni krivci za sve na Kosovu

U pozivu se ne navodi: da li se građani pozivaju kao direktni izvršioci ubistva, pomagači ili svedoci, pa svi koji su dobili pozive strahuju da bi, bez obzira da li su krivi i da li imaju bilo kakve veze s ovim zločinom, mogli biti uhapšeni i zadržani u višemesečnom pritvoru.

Među "pozvanima" su i gotovo svi žitelji ove opštine, koji su osumnjičeni za ubistvo Envera Zumberija, policajca jedinice ROSU koji je stradao u julu 2011. godine kod mesta Zupče, na putu Kosovska Mitrovica Zubin Potok. Za ubistvo Zumberija trenutno se sudi Radovanu Radiću i Milovanu Vlaškoviću iz Zubinog Potoka. Pod sumnjom da su povezani sa zločinom je još dvadesetak Srba, čak i doskorašnji kapetan KPS-a Miodrag Lekić i njegov brat policajac KPS-a Milan Lekić koji su nedavno suspendovani.

U Specijalnom Euleks tužilaštvu ne žele da komentarišu istrage koje su, kako kažu, u toku, a među građanima Zubinog Potoka zavladala je panika, mnogi veruju da su pozivi Euleksa nastavak lova na Srbe koji u ovoj opštini traje nekoliko godina i koji nema nikakve veze ni sa pravdom niti pravosuđem.

- Oni rade po sistemu rekla-kazala, bez ikakvih dokaza pozivaju, ucenjuju i optužuju ljude, kakve veze mi iz Zubinog Potoka imamo sa nečim što se dogodilo na putu između Zvečana i Leposavića - pita se jedan od žitelja Zubinog Potoka koji je dobio poziv da se za 15 dana javi Specijalnom tužilaštvu Euleksa.

Ako se ne javi, boji se da će doći da mu pretresaju kuću i silom ga hapse.

Možda i albanska provokacija

Kada je Šenavičijus ubijen na dva vozila Euleksa koja su prevozila policajce i carinike na prelaz Jarinje otvorena je rafalna paljba sa brežuljka iznad puta. Napadači su se odmah razbežali. Srbi na severu Kosova ističu da se možda radilo i o provokaciji Albanaca koji upravo kod tog mesta silaze sa Bajgore i provociraju Srbe na severu Kosova. Euleks i KPS kao i u mnogo drugih slučajeva nisu uspeli da pronađu ubice.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.03.2015. 06:40
Dramoser i njegov mali pajac će nastaviti da ispunjavaju želje na-cievrope a Srbi će i dalje nastaviti da budu dežurni krivci. Dramoser će i dalje pričati kako on to radi zbog našeg boljeg sutra ili malo sutra. Doooooooooooookle više bandooooo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online