Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 22.07.2011.
04:07
Blic A

Jeremić bi da vrati uticaj u DS-u

U pozadini sukoba u Ministarstvu spoljnih poslova nalazi se sistemska greška - nepostojanje jedinstvene i prihvaćene spoljne politike Srbije, tumače poznavaoci diplomatije i izvori iz Vlade pokušaj ministra Vuka Jeremića da svojevoljno smeni svog šefa kabineta i političkog direktora ministarstva Borka Stefanovića.

Vuk Jeremić želi značajnu poziciju u stranci
 

Ovo je, kaže za “Blic” izvor iz Vlade, bilo pogodno tlo za Jeremićevu taktiku da se preko sukoba sa šefom pregovaračkog tima sa Prištinom vrati u prve stranačke redove i povrati uticaj na stranku i na javnost kakav je imao do pre godinu dana.
 

U pitanju je, kaže izvor lista, ambicija i povratak na scenu isprovociran blizinom skorih izbora.
 

- Ovo nije prvi Jeremićev sukob sa ljudima koji se u najbližem okruženju predsednika Borisa Tadića bave spoljnom politikom. Pre ovoga sa Stefanovićem, izbilo je žestoko neslaganje sa Jovanom Ratkovićem. Sukob sa Borislavom Stefanovićem izbio je onog trenutka kada mu je Tadić poverio posao dijaloga sa Prištinom i uzeo Jeremiću temu Kosovo, na koju je imao ekskluzivitet i koja mu je omogućila konstantno pojavljivanje u medijima. Sukob je veoma loš za državu, jer svaka pukotina koja se u Ministarstvu pojavi može biti iskorišćena od rivala - kaže za “Blic” izvor iz Vlade koji je zahtevao anonimnost.

Međutim, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije demantovali su sve navode da je šef diplomatije Vuk Jeremić pokušao da smeni političkog direktora tog ministarstva i šefa kabineta Borislava Stefanovića.

POVEZANE VESTI

Petak 22.07.2011. 10:27
lazov i prevarant. ostao je uz tiranina i sad zeli da pravi metez na poltickoj sceni srbije. on ce nesto da ucini. imao je priliku i nije zeleo da je iskoristi i okrene se narodu. sad pokusava da ucvrsti poziciju zlocinacke stranke. shvatio je da je njegov firer u problemu sa cenzusom i samo hoce da zadrzi svoju poziciju zarad vlasti i moci. nista bolji nije od antisrpskog firera DS.
Petak 22.07.2011. 07:50
Svi su oni iz porodica komunističkih funkcionera gde su stalno slušali "čuvajmo kadrove " kao opravdanja za sva sranja. Sada se bliže izbori pa treba biti "neophodan" kadar bez kojeg se ne može jer taj njegov posao niko ne radi tako dobro. Posle rezolucije EU od 19 januara gde im jasno piše da o statusu pregovora nema i da Srbija mora da rasformira svoje paralelene organe, jasno im je - ili Kosmet ili EU. Jeremić kao pravi Pozderac lepo poslao Stefanoviću svilen gajtan jer za dva meseca neko mora da bude nesposobni izdajnik. Ovaj potegao strica i rodbinu da baš ne završi tako bedno, ali teško, Pozderci su i Šešelja oterali iz Sarajeva. Vunena vremena.
Petak 22.07.2011. 10:45
Чини ми се да је цело друштво изгубило прави систем вредности! Уместо да се политичари баве решавањем проблема у држави и унапређењем исте они се боре међусобно између себе како би остварили што је могуће веће сопствене интересе! Сматрам да такви, неодговорни, људи нису у стању да на најбољи начин представљају Србију ни у њој самој ни ван ње, јер има први и основни циљ нису грађани већ они сами!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online