Petak 22.07.2011.
04:07
Blic

Jeremić bi da vrati uticaj u DS-u

Vuk Jeremić želi značajnu poziciju u stranci
 

Ovo je, kaže za “Blic” izvor iz Vlade, bilo pogodno tlo za Jeremićevu taktiku da se preko sukoba sa šefom pregovaračkog tima sa Prištinom vrati u prve stranačke redove i povrati uticaj na stranku i na javnost kakav je imao do pre godinu dana.
 

U pitanju je, kaže izvor lista, ambicija i povratak na scenu isprovociran blizinom skorih izbora.
 

- Ovo nije prvi Jeremićev sukob sa ljudima koji se u najbližem okruženju predsednika Borisa Tadića bave spoljnom politikom. Pre ovoga sa Stefanovićem, izbilo je žestoko neslaganje sa Jovanom Ratkovićem. Sukob sa Borislavom Stefanovićem izbio je onog trenutka kada mu je Tadić poverio posao dijaloga sa Prištinom i uzeo Jeremiću temu Kosovo, na koju je imao ekskluzivitet i koja mu je omogućila konstantno pojavljivanje u medijima. Sukob je veoma loš za državu, jer svaka pukotina koja se u Ministarstvu pojavi može biti iskorišćena od rivala - kaže za “Blic” izvor iz Vlade koji je zahtevao anonimnost.

Međutim, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije demantovali su sve navode da je šef diplomatije Vuk Jeremić pokušao da smeni političkog direktora tog ministarstva i šefa kabineta Borislava Stefanovića.

2024 © - Vesti online