Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 03.08.2014.
13:41
Blic, Beta A

"Za Vladu je i nula visoka ocena"

Vlada za prvih 100 dana nije napravila nijedan konkretan rezultat, osim brzopoteznog donošenja zakona kako bi se ispunile obaveze iz ekspozea premijera, smatra Borislav Stefanović, potpredsednik DS-a. Ističe da ova vlada ne radi samo 100 dana, jer u kontinuitetu, pod Vučićevim vođstvom, traje dve godine.

Nezadovoljan radom Vlade: Stefanović

- Obećano je podizanje životnog standarda, nezavisne institucije, izbacivanje stranaka iz javnih preduzeća, ali ništa nije ispunjeno. Nezaposlenost je veća, dug je preko šest milijardi evra. Dao bih im minus ocenu, ističe Stefanović.

Ipak, Stefanović novoj Vladi priznaje opredeljenost da se nastave pregovori s Prištinom i učlanjivanje Srbije u EU iako to rade "nevešto i dosta loše".

- Podržavam politiku Vlade kada je u pitanju Ukrajina, međutim, ni ona na duže neće moći da ostane takva. Od nas niko ne traži nikakve sankcije za Rusiju jer tako nešto nikada nije ni bilo definisano.

Da su rezultati vlade loši smatra i Demokratska stranka Srbije (DSS).

- Rezultati pokazuju da se nije mnogo odmaklo od ekonomske filozofije koja je dovela Srbiju na rub bankrota. Realne plate i penzije su za protekle dve godine smanjene za oko osam odsto, a novi udar na standard stanovništva sledi smanjenjem zarada svim zaposlenima u javnom sektoru i najavljenim smanjenjem penzija, navodi DSS.

DSS: Rezultati vlade loši. Plate i penzije su za protekle dve godine smanjene za oko 8%, a novi udar na standard sledi smanjenjem penzija i zarada u javnom sektoru
 

Ta stranka je saopštila da Vlada sasvim pogrešno ocenjuje svoj rad, a to je zato što ne ocenjuje rezultate, već sam rad, kao golu formu.

"Broj donetih zakona jeste veliki i približava se obećanom broju, ali to ništa ne znači:

LDP: Vlada nema kapacitet ni hrabrost za reforme

U prvih sto dana rada Vlada Srbije
je pokazala da nema kapacitet ni hrabrosti da sprovede očekivane reforme, ocenio je portparol Liberalno-demokratske partije (LDP) Jovan Najdenov.

 

kada se radi pogrešno onda je bolje da se radi manje, šteta je manja, a Vlada radi pogrešno", piše u saopštenju.

DSS navodi da je od 2004. do 2008. godine bruto nacionalni dohodak rastao po prosečnoj stopi od 5,5 odsto, dok u periodu 2008-2012. i poslednje dve godine stagnira, varirajući po godinama, kao posledica neadekvatne ekonomske politike vlada Demokratske stranke i SNS.

- Za poslednje dve godine vlasti SNS, uz svesrdnu pomoć Socijalističke partije Srbije, javni dug je dostigao 20,5 milijardi evra, odnosno 65,1 bruto nacionalnog dohotka, navodi DSS i dodaje da se budžetski deficit od 2008. godine enormno povećao, a broj zaposlenih se stalno smanjuje.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.08.2014. 13:56
DSS je svoje rekao na izborima . NAROD "je izabrao" one koji ga SIGURNO VODE U AMBIS . SVE OBEĆANO JE GOLA LAŽ I PREVARA .
Nedelja 03.08.2014. 15:03
Nisam ljubitelj SNS-a ali ovi prethodni su ostavili zemlju u pepelu, i zbog toga bi kolektivno svi trebali da budu u zatvoru a ne jos da laju okolo. Sto nisu unistile nato bombe dokrajcila je DS. SNS nema osnovu od koje da krene cak i da hoce da uradi nesto. Zivo blato nije dobar oslonac za bilo kakav skok.
Nedelja 03.08.2014. 16:14
Jel ima nesto gore nego kad te sam poslodavac EU izbrise sa platnog spiska, smeni sa vlasti i ignorise!? A ovaj nadu jos nije izgubio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online