Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 10.07.2011.
16:14
Vestionline A

Drecun "pojačao" naprednjake

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvao je danas vlast da raspiše parlamentarne izbore pošto članice vladajuće koalicije i Liberalno demokratska partija (LDP) tvrde da imaju, pozivajući se na istraživanja javnog mnenja, najmanje 75 odsto glasova i predstavio novog člana SNS, nekadašnjeg vojnog izveštača i komentatora RTS Milovana Drecuna.

"Zato čelnike vlasti pozivamo da raspišu izbore i dobiji tih 75 odsto, sa sve Čedomirom Jovanovićem, pomagačem iz gradske skupštine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.


Na konferenciji za novinare predstavljen je i novi član SNS - nekadašnji novinar Radiotelevizije Srbije, vojnopolitički komentator Milovan Drecun, za koga je Vučić rekao da će "obavljati različite vrste poslova" u stranci.

Milovan Drecun

Drecun je kazao da je pristupio naprednjacima jer ta stranka uvažava različitosti i dodao da će svojim znanjem i ugledom maksimalno doprineti izlasku zemlje iz krize, posebno posle narednih izbora, na kojima očekuje pobedu svoje stranke.

Aleksandar Vučić je podsetio da je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio da će njegova stranka imati više od deset odsto glasova.


Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, kako je rekao Vučić, tvrdi da će biti treći, sa 12-13 odsto, koliko očekuje i LDP, što, kada se dodaju istraživanja o rejtingu Demokratske stranke, iznosi 75 odsto, plus pet odsto glasova koje će dobiti stranke manjina.


Tako, kako je rekao Vučić, svoj ostaloj opoziciji preostaje 20 odsto.

Vučić je optužio vlast i za uništavanje perspektive mladih u Srbiji, jer je od 2001. iz zemlje otišlo četiri puta više mladih nego devedesetih godina, jer su "shvatili da ovde nemaju perspektivu i budućnost".

"Licemerno je da danas predstavnici vlasti govore šta su sve uradili i uradiće za budućnost zemlje... SNS učiniće sve da mlade ljude zadrži u zemlji i ponudi im perspektivu i posao... Srbija mora da živi i posle Borisa Tadića i posle svakog od nas koji se ovim poslom bavi", istakao je Vučić. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.07.2011. 20:47
Постоји оправдани страх код чланова владајуће коалиције са којим резултатом ће проћи на следећим изборима! Пуштањем различитих истраживаеа у јавност покушавају да "опипају" какав их терен чека... Мада... Мислим да је већина грађана сита свега... Немаштине, глади, страховања од губитка посла, немогућности да нађу нови... Услед свега тога што смо добили као резултат садашње власт народ ће тражити неку другу политичку опцију која би им обезбедили бар мали помак, али само да не западају у још гори живот у какав нас води ови сада!
Nedelja 10.07.2011. 22:47
Човек који је изнео истину на светлост дана о многим темама,које се тичи овог дела Европе,који је доказао са колико злочина је Косово отето привремено од Србије,човек чијих се аргумената стиде и власт и тренутни војни врх,а зазиру западни ментори,овдашњих заговорника да смо ми криви за све! То је Дрецун! Један од ретких,који сме и зна да каже - оно што јесте!
Nedelja 10.07.2011. 22:15
Похвала. Видим овде има доста противних, што бре не пустите слободу да свако одлући где ће. Није цео народ за жуто, црвено, црно.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online