Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 18.06.2011.
00:43
Blic A

Mladić hoće da mu Srbija plati odbranu

Porodica generala Ratka Mladića preko advokatskog tima uputiće pismeni zahtev Srbiji i Republici Srpskoj da snose troškove odbrane generala Ratka Mladića pred Haškim tribunalom.

Ratko Mladić
 

Mladićev advokat Miloš Šaljić za beogradski “Blic” je izjavio:


- Pitanje finansiranja Mladićeve odbrane, a verovatno i troškove porodice zbog odlaska u posetu optuženom, postavićemo Vladi u Beogradu, pa neka odluči da li treba ili ne da pomaže svojim građanima - kaže Šaljić.


Na primedbu kako haški optuženik može da očekuje da država finansira njegovu odbranu kada se nije dobrovoljno predao, Šaljić je rekao:


- Ni Gotovina se nije predao, pa je za odbranu od Hrvatske dobio 32 miliona evra.


Šaljić dodaje da Darko Mladić u subotu putuje u Holandiju i da će ocu u pritvorskoj jedinici zatvora u Sheveningenu predati spisak potencijalnih branilaca. 

- Mladić bi trebalo da kaže koga sa spiska advokata želi da angažuje. Tim će biti podeljen u tri ekipe. Jednu će činiti tri-četiri branioca koji će biti sa Mladićem u Hagu, o ostale dve ekipe biće u Beogradu i Republici Srpskoj, gde će uzimati izjave svedoka i pripremati ostale potrebne dokaze. U timu će biti advokati iz Srbije i RS koji se pretežno bave krivicom, koji su kao branioci učestvovali u haškim suđenjima i koji poznaju propise i suštinu haških procesa. Među njima će se naći i bar jedan advokat iz inostranstva. Ja ću biti u beogradskom timu i koordiniraću radom advokata u Srbiji i Republici Srpskoj - iznosi Šaljić. 

Prema rečima portparolke Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Nerme Jelačić, pravila haškog suda nalažu da spisak imena svojih advokata Mladić dostavi sekretarijatu Tribunala u roku od 30 dana od dana njegovog prvog pojavljivanja na sudu.

POVEZANE VESTI

Subota 18.06.2011. 10:43
POSLE IZRUCENJA GENERALA, OD STRANE SVOJE DRZAVE, SMESNO JE OCEKIVATI DA TA ISTA SNOSI TROSKOVE NJEGOVE ODBRANE....NORMALNA DRZAVA NIKADA I NIKOME NE IZRUCUJE SVOJE POLITICARE I VOJNIKE......UOPSTE, GRADJANE!!!!!!!!!!!! KAKVA JE DRZAVA SRBIJA, SA TADICEM NA CELU, SVI DOBRO ZNAMO, A I VIDIMO KOLIKO JE CENE U "DEMOKRATSKOM" SVETU.....
Subota 18.06.2011. 20:27
A ako se ne pokaze Srbija pokazace se narod Srbije i Republike Srpske tako sto cemo svi u prije osnovani fond mjesecno uplacivati po markicu ili evro ili mi koji smo u diaspori po 20, 30, 50€ i eto para. NE SMIJEMO ZABORAVITI NASEG GENERALA!!! NIKADA!!! PS: niti Karadzica niti Seselja niti ikoga Srbina koji daje i svoj zivot dokazujuci srpsku nevinost iz proslog rata.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online