Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 31.10.2013.
12:30
Đ. Barović - Vesti A

Izmišljena svađa Ratka i Radovana

Pravni zastupnik generala Ratka Mladića, advokat Miloš Šaljić, kaže za "Vesti" da je sarajevski nedeljnik "Slobodna Bosna" u potpunosti izmislio intervju sa njim u kome je on navodno rekao da su nekadašnji predsednik i komandant Vojske RS u velikom sukobu koji se "zamalo nije završio fizičkim obračunom".

Sarajevska kuhinja: Miloš Šaljić

- Jedino da se prekrstim na šta su ljudi sve spremni. Ne da nisam to izjavio, već uopšte nisam razgovarao sa novinarima te ili neke druge sarajevske redakcije - kaže Šaljić.


"Slobodna Bosna" tvrdi da im je Šaljić preneo navodno Mladićevo upozorenje Karadžiću pošto ga je ponovo zvao za svedoka odbrane. Čak su citirali generala: "Nemoj, bre, više da me zoveš jer ja ću, budi siguran, kao svedok, pričati stvari koje tebi neće ni malo biti po volji.

Ispričaću čime su sve švercovali članovi tvoje porodice, kojim biznisima su se bavili tvoji tajkuni Momčilo Mandić i Momo Krajišnik, koji poslovi nisu bili niti u interesu vojske niti RS-a, već vaših ličnih interesa. Ima sve u detalje da ispričam koliko ste pokrali i opljačkali. Mani me se, bre, Rale, od tebe mi skače pritisak. Imao sam tri moždana udara, hoćeš od tebe da dobijem četvrti. To bi ti voleo da me više nema, pa da svu krivicu svališ na mene", vikao je navodno Mladić.
 

Propaganda o Srebrenici

U Haškom tribunalu unakrsno je ispitivan Jovan Zametica, nekadašnji Karadžićev savetnik koji je kazao da nije imao saznanja o događajima u Srebrenici.
- Ne znam ko je naredio ni ko je to to počinio u Srebrenici. Ali, u to vreme zapadna štampa bila je promuslimanski orijentisana i o tom događaju se izveštavalo tendenciozno i jednostrano, pri tom ne uvažavajući stvarno stanje na terenu - kazao je Zametica.

Šaljić kaže da je reč o potpunoj izmišljotini koja za cilj ima da se nekadašnji čelnici Srpske toliko isposvađaju da to drastično utiče na njihovu odbranu u Haškom tribunalu.


- Očigledno sve dolazi iz sarajevske kuhinje kojoj je postalo jasno da su optužnice i protiv Mladića i protiv Karadžića uveliko na staklenim nogama. Uostalom, zar je moguće da ja za "Slobodnu Bosnu" izjavim ovako nešto, a za Televiziju RS sasvim suprotno. To je potpuna budalaština - ogorčeno zaključuje Šaljić i dodaje da je krajnje indikativno da haško tužilaštvo koje je na početku požurivalo početak procesa protiv Mladića, sada čini sve da se taj postupak razvodni.


- Već kod izvođenja dokaza tužilaštva pokazuje se koliko je ta optužnica na staklenim nogama. Otuda im sada treba vremena ne samo da pronađu nove dokaze, već i nove svedoke što je zaista začuđujuće jer je prva optužnica napisana još pre 18 godina - zaključuje Šaljić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.10.2013. 17:07
Ne nervira to samo mene sto ovde ne postoji rubrika "Republika Srpska" nego samo ex-yu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online