Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 31.05.2011.
10:42 >> 11:50h
Vestionline A

''Imam nalaz koji može da izmeni Mladićevu situaciju''

Zastupnik haškog optuženika Ratka Mladića, advokat Miloš Šaljić izjavio je da je danas predao istražnom sudiji novi lekarski nalaz o Mladićevom zdravstvenom stanju koji bi, kako je kazao, mogao bitno da izmeni celokupnu situaciju. Mediji navode da je žalba na rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje Mladića stigla u Specijalni sud.

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da se radi o periodu od pre dve godine i da je nalazom utvrđeno teško oboljenje.

"Ne mogu da govorim o nalazu. Dostavljen je anonimnim putem, ali iz obaveštenih izvora i istražni sudija će ga proveriti", naveo je on.

Miloš Šaljić
 

Šaljić je kazao da su odbijeni zahtevi za saslušanje Mladića po zahtevu Tužilaštva u vezi sa zločinima nad Srbima u Bosni, kao i u vezi sa pogibijom vojnika u Topčideru.

"U zahtevu Tužilaštva je reč o složenoj temi na koju Mladić ne može da odgovori, a zahtev za saslušanje vezan za ubistvo vojnika je nebuloza o kojoj nema šta da se govori", kazao je advokat.

On je dodao da je prihvaćen zahtev za saslušanje njegovog klijenta u vezi predmeta Mladićeve supruge Bosiljke o držanju oružja u njihovoj kući. Šaljić je rekao i da će sudsko veće, ukoliko žalba na rešenje o odluci da se Mladić izruči Hagu stigne prepodne u Specijani sud, o tome raspravljati danas do kraja radnog vremena.

Advokat je potvrdio da je Mladić jutros posetio ćerkin grob i da je zadovoljan što mu je to omogućeno i dodao da se nije video sa njim posle toga.

Šaljić je rekao i da još nije dobio odgovor na zahtev da nezavisni tim lekara pregleda Mladića, kao i da se "raspravlja" o pravnom timu koji će ga zastupati u Hagu.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2011. 11:22
Ovde na foto ilustraciji advokat Šaljić kao da kaže "Dobili smo još jedan dan!" Bojim se da Hag već tvrdi pazar jer je general bez sumnje prodat,a narod ko narod, samo laje, ne ujeda i još jedan karavan će proći...
Utorak 31.05.2011. 11:14
Sad ce general sa radikalnim liderom Seseljom da pokrene rat u haskoj celiji :))))) Junacine!!!!! Ovaj heroj se krije ko kukavica umesto da ponosno izadje i kaze jesam obavio sam posao i steta sto ih vise nisam potamanio..a ovaj drugi sto nikad ne nauci slovo R samo prica i prica i nista pametno ne kazes za ceo dan svog retorickog izlaganja!
Utorak 31.05.2011. 12:14
Све ми ово личи на покушај да се легенда о Генералу Младићу постепено уруши. Раде на томе да се Срби стиде својих хероја,нажалост има доста оних којима је посао да штите интересе Србије,али то ити знају нити хоће да раде. Иживљавају се са свакаквим вестима,те Младић ово ,те Младић оно... Генерал Ратко Младић је за време своје војничке каријере,обавио своју дужност на коју се заклео! Тек треба да докажу те своје оптужбе! Пошто у томе немогу успети,чекали су време да по испоручењу у Хаг , његово здравствено стање буде на врло лошем нивоу. Како рече покојни Брана Црнчевић : Кад им буде одговарало - тада ће га и приказати,а до тада ће га држати затвореног и тортуром потпуно уништити као личност.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online