Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 18.04.2011.
17:48
Vestionline A

Bujanovac: Obuka srpske i stranih vojski

Državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Jeftić izjavio je da je u toku izrada projekta kako bi se baza "Jug" kraj Bujanovca razvila u centar za obuku za učešće domaćih ali i stranih pripadnika vojski u mirovnim operacijama, prenose beogradski mediji.

Srpska vojska spremna za saradnju sa kolegama iz celog sveta
 

- Baza "Jug" raspolaže značajnim smeštajnim i infrastrukturnim kapacitetima i potrebno je da se urade određeni zahvati na poligonima, u skladu sa našom procenom - rekao je Jeftić za najnoviji magazin "Odbrana".


On je istakao da je naša namera da "idemo u pravcu razvijanja centra za naše potrebe ali sa mogućnošću učešća predstavnika stranih armija".
 

Baza za ponos

Baza "Jug" je jedna od najvećih i najmodernijih u regionu i otvorena je novembra 2009. Zauzima oko 35 hektara zemljišta sa 66 objekata, od kojih su 44 objekta visokogradnje, ukupne površine oko 22.000 kvadratnih metara. Namenjena je za smeštaj oko 1.000 osoba i specijalne opreme i tehničkih sredstava, a pored objekata za ljudstvo, ima i kapacitete za obuku, logističku podršku, odmor i sportske aktivnosti.

- S obzirom na njen kapacitet, moguće je i razvijanje sadržaja koji se odnose na obuku za civilno-vojnu saradnju, planiranje za vanredne situacije ili različite kurseve - dodao je Jeftić.


Državni sekretar Ministarstva odbrane je istakao da će ta baza, svakako, "biti kompatibilna sa resursima koji postoje u regionu" i da se "radi o bazi koji ima velike potencijale".


- Priča o bazi "Jug" u ovom trenutku je u fazi izrade ozbiljnog projekta kako bi se ona razvila u mesto u kome će se odvijati obuka i priprema jedinica do nivoa čete, posebno onih koje su deklarisane za učešće u multinacionalnim operacijama - istakao je on.


Baza "Jug" ima veliki značaj za očuvanje bezbednosti na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 17:50
Ама каква страна војска у Србији, људи, да ли сте ви нормални?!
Ponedeljak 18.04.2011. 17:59
Jedno su zelje Amera i poslusnost nasih propalih politicara a drugo i ono sto je bitnije je sta ce cika Putin na sve da kaze........NJET i tacka
Ponedeljak 18.04.2011. 17:56
Nije strana nego stanina ili natina vojska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online