Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 11.11.2014.
16:52
Srna, Beta A

"Ramu proglasiti za nepoželjnog i proterati"

Pokret "Dveri" zatražio je da premijer Albanije Edi Rama bez odlaganja bude proglašen za personu non grata i proteran iz Srbije zbog otvorenih napada na srpski Ustav i nepoštivanje srpskog naroda i države. Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić smatra da Srbiju nije ponizio albanski premijer već premijer Srbije zbog neadekvatnog odgovora i jer je dozvolio da on nastavi svoju posetu u Preševu

Rama posle Beograda otišao u Preševo, dočekan kao svoj na svome
 

"Ukoliko Vlada Srbije dozvoli da ovaj promoter i izvođač projekta 'velike Albanije' ostane u našoj zemlji, i to u poseti Preševu kao novom centru albanskog separatizma, to će značiti ne samo da Vlada nije u stanju da štiti ustavni poredak i teritorijalni integritet Srbije, već i da aktivno učestvuje u stvaranju 'velike Albanije'", navodi se u saopštenju "Dveri".

Pokret Dveri napominje da je ocena predsednika Vlade Aleksandra Vučića da Ramina izjava predstavlja provokaciju "dokaz da Vučić nije dorastao zadatku, jer premijer ne služi da bi se svojoj javnosti žalio da ga neko provocira, već da državnički ne dozvoli da bilo ko udari na suverenitet zemlje".

"Edi Rama je u svojoj izjavi o nezavisnosti Kosova i Metohije usred Beograda bio bahat taman onoliko koliko je Vučić bio snishodljiv što mu je uopšte pružio priliku da u Beograd dođe i izgovori to što je izgovorio i što ga nije odmah ispratio kući", ističe se u saopštenju.

Prema oceni "Dveri", još jednom se potvrdilo da slepo izvršavanje naloga dobijenih od Vašingtona i Brisela, kakva je i Ramina poseta, vodi samo daljem ponižavanju Srbije i srpskog naroda.

DSS: Rama može da vređa, a Vučić ponižava

"Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete. Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", navela je Sanda Rašković Ivić.

Predsednica DSS-a je rekao da je Ramina poseta višestruko skandalozna.

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju: mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", dodala je Sanda Rašković Ivić.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 17:15
Jedino su se Raskovicka i Dveri sa politicke scene oglasili normalnim saopstenjem, nikada crnje nije bilo u Srbiji.
Utorak 11.11.2014. 17:51
Са Сандром на челу,ДСС поново исправља курс ка националној партији.Више нису странка "нити смрде,нит миришу"
Utorak 11.11.2014. 17:13
. . . NIJE MNOGO SLAVNO STO INACE BORBENE "DVERI" PA I DSS DIZU GLAS TEK POSTO JE E. RAMA OD SRPSKIH VLASTODRZACA I UZ (VEROVATNO) UCENJIVANJA OD STRANE EU I "NAŠIH" DUŠEBRIZNIKA NEMACA KROCIO NA SRPSKU ZEMLJU. LUKAVOM ALI PRVENSTVENO DRSKOM PROVOKATORU ALBANO-ŠIPTARU RAMI JE USPELO DA BEZ MNOGO NAPORA PONIZAVA, VREDJA I PROVOCIRA SRBE I SRBIJU. NEKI SRPSKI GLASOVI - BAR OVDE U VESTIMA - SU BLAGOVREMENO POZIVALI NA BOJKOT "POSETE", ALI NARAVNO BEZ USPEHA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online