Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.11.2017.
01:13
Z. Mirković - Vesti A

Naložio ubistvo, dobio 18 godina

Na 18 godina zatvora osuđen je u austrijskom Sankt Peltenu državljanin Srbije Branko B. (60), zato što je naložio likvidaciju dvojice svojih saučesnika, javili su austrijski mediji.

pixabay.com
7, 5 godina robije za Branka B. zbog provala (Foto: Ilustracija)

Tužilaštvo je Branka, koji se od juna 2014. godine nalazi na izdržavanju sedmoipogodišnje zatvorske kazne zbog provale, optužilo za davanja naloga za ubistvo, a porota je jednoglasno odlučila u korist tužilaštva.

U optužnici je navedeno da je Branko jednim pismom dao nalog da se ubiju dvojica muškaraca koje smatra odgovornim za svoju zatvorsku kaznu.

Za dve glave 100.000 evra

Tokom suđenja isplivao je podatak da je muškarcu, koji je trebalo da počini dvostruko ubistvo, obećano 100.000 evra kao nagrada.

- Plan Branka B. je bio da jednog od dvojice bivših saučesnika natera da pre smrti potpiše priznanje krivičnog dela, čime je krivica za provale trebalo da sa Branka pređe na njega, posle čega bi taj saučesnik bio likvidiran. To pismo, koje sada tereti Branka i zbog kojeg će ostati na robiji do duboke starosti, Branko je poslao 27. aprila 2015. godine svojoj supruzi, a ona je trebalo da ga prosledi određenom muškarcu u Srbiji. Pismo je, međutim, nađeno prilikom pretresa stana 29. aprila u jednoj kutijici cigareta - preneli su mediji reči izvora iz austrijskog tužilaštva.

Tokom suđenja pušteni su i delovi telefonskih razgovora bračnog para u kojem je optuženi rekao da mu je najveća greška bila što nije ubio obojicu svojih saučesnika, ali "da će to nadoknaditi".

Branko je pred porotom izjavio da se ne smatra krivim za neko krivično delo i da u tim razgovorima nikada nije bilo reči o tome da nekome nešto loše učini.

- Branko B. je na suđenju izjavio da je svojim pismom želeo da navede tužilaštvo na istragu protiv dvojice bivših saučesnika. On je rekao da je znao da se telefonski razgovori slušaju i da se kontrolišu pisma zatvorenika i računao je s tim da će policija naći njegovo pismo. Istovremeno, njegova supruga je rekla da su pismo i telefonski razgovori bili lažni - preneo je isti izvor iz tužilaštva.

Brankov plan

- ubica je jednog saučesnika Branka B. trebalo da natera da prizna provale
- time bi krivica bila skinuta sa Branka i on bi bio pušten na slobodu
- nakon što bi saučesnik "priznao" provale, ubica bi ga likvidirao prevelikom količinom narkotika
- ukoliko plan sa drogom ne bi uspeo, saučesnik bi bio likvidiran na drugi način
- na isti način plaćeni ubica je trebalo da likvidira i drugog Brankovog saučesnika
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online