Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.08.2017.
19:30
N. Popović i D. N. Petrović - Vesti A

Tragedija na gradilištu u Frankfurtu: Pazarac pao sa skele i poginuo

U Frankfurtu je od posledica pada sa skele na jednom od gradilišta u metropoli na Majni u četvrtak preminuo Dženis Bajramović (25), rodom iz Novog Pazara. Kako "Vesti" saznaju iz nezvaničnih izvora, Dženis Bajramović, student Državnog univerziteta u Novom Pazaru, tek pre nekoliko meseci je došao u Frankfurt u nameri da tokom leta zaradi koji evro na nekom od mnogobrojnih gradilišta u Frankfurtu.

Z. Vicelarović
Roditelji pored postelje Dženisa Bajramovića

Nažalost, da li zbog neiskustva ili spleta nesrećnih okolnosti, to istraga tek treba da utvrdi, pre nekoliko dana je izgubio ravnotežu i pao sa skele. Tom prilikom je zadobio teške povrede glave i odmah je prebačen na Neurološko odeljenje Univerzitetske klinike u Frankfurtu, gde je operisan. Ipak, mladić je zbog teških povreda mozga upao u duboku komu, doživeo je i kliničku smrt i bio je priključen na aparate.

Saznavši za nesreću, iz Novog Pazara su doputovali Dženisovi roditelji Sedifa i Raif, ali jedino što su mogli jeste da drže sina za ruku i s njim se oproste pre nego su lekari UNI-klinike isključili aparate jer nade za Dženisov oporavak više nije bilo.

Obdukcija, pa transport

Kako "Vesti" saznaju iz nezvaničnih izvora, roditelji su hteli da telo svog sina što pre prevezu u zavičaj i sahrane, ali će transport mladićevih posmrtnih ostataka morati da se odloži do utorka jer su nemački istražni organi, što je uobičajena praksa u ovakavim slučajevima, naložili obdukciju posle koje će biti izdata dozvola za transport.

Reporteri "Vesti" našli su se pred ispred Neurološkog odeljenja UNI-klinike neposredno nakon što su potvrđene crne slutnje da nesretnom Dženisu Bajramoviću nema pomoći. Rodbina i prijatelji iz rodnog kraja, koji su se okupili pred vratima klinike da budu podrška roditeljima u tim trenucima, nisu bili raspoloženi za bilo kakav razgovor, a tek uplakani i bolom skrhani otac koji je sedeo na klupi lica zarivenog u šake nije mogao ni reč da progovori o tragediji koja ih je zadesila.

Z. Vicelarović
Tekst potpisaUzalud čekali dobre vesti: Rodbina i prijatelji ispred bolnice

Tragična smrt mladog Dženisa Bajramovića šokirala je mnoge Novopazarce i žitelje Pešterske visoravni koji poznaju Dženisovog oca Raifa i majku Sadifu. Sa još dvojicom mlađih sinova, Raif i Sadifa žive u naselju Kruševački most, pored puta Novi Pazar - Ribarići gde imaju kuću.

- Strašna nas je tragedija zadesila, još čekamo Dženisovo telo da ga sahranimo kako priliči. Bio je divan i radan mladić, pun života... Nedavno smo izgubili još jednog Bajramovića koji je tragično preminuo mlad, a evo sada ispraćamo još mlađeg. Ovo je težak udarac za celu porodicu - kazao je jedan od Raifovih bliskih rođaka koji u selu Dolići na Pešteru brine o velikoj farmi u vlasništvu Numana Nuceta Bajramovića.

Stric poznati biznismen

Numan Nuce Bajramović, Raifov brat od strica i najpoznatiji Bajramović, godinama živi i radi u Rusiji gde ima veliku građevinsku firmu i razvijen biznis. U Numanovoj firmi radi i Dženisov otac Raif i još nekoliko Bajramovića i drugih žitelja Novog Pazara i okoline. Nesrećni Dženis nije, poput oca i drugih rođaka, otputovao kod Numana u Rusiju, već je odabrao Nemačku gde je želeo možda i da se školuje.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online