Nedelja 27.08.2017.
19:30
N. Popović i D. N. Petrović - Vesti

Tragedija na gradilištu u Frankfurtu: Pazarac pao sa skele i poginuo

Z. Vicelarović
Roditelji pored postelje Dženisa Bajramovića

Nažalost, da li zbog neiskustva ili spleta nesrećnih okolnosti, to istraga tek treba da utvrdi, pre nekoliko dana je izgubio ravnotežu i pao sa skele. Tom prilikom je zadobio teške povrede glave i odmah je prebačen na Neurološko odeljenje Univerzitetske klinike u Frankfurtu, gde je operisan. Ipak, mladić je zbog teških povreda mozga upao u duboku komu, doživeo je i kliničku smrt i bio je priključen na aparate.

Saznavši za nesreću, iz Novog Pazara su doputovali Dženisovi roditelji Sedifa i Raif, ali jedino što su mogli jeste da drže sina za ruku i s njim se oproste pre nego su lekari UNI-klinike isključili aparate jer nade za Dženisov oporavak više nije bilo.

Obdukcija, pa transport

Kako "Vesti" saznaju iz nezvaničnih izvora, roditelji su hteli da telo svog sina što pre prevezu u zavičaj i sahrane, ali će transport mladićevih posmrtnih ostataka morati da se odloži do utorka jer su nemački istražni organi, što je uobičajena praksa u ovakavim slučajevima, naložili obdukciju posle koje će biti izdata dozvola za transport.

Reporteri "Vesti" našli su se pred ispred Neurološkog odeljenja UNI-klinike neposredno nakon što su potvrđene crne slutnje da nesretnom Dženisu Bajramoviću nema pomoći. Rodbina i prijatelji iz rodnog kraja, koji su se okupili pred vratima klinike da budu podrška roditeljima u tim trenucima, nisu bili raspoloženi za bilo kakav razgovor, a tek uplakani i bolom skrhani otac koji je sedeo na klupi lica zarivenog u šake nije mogao ni reč da progovori o tragediji koja ih je zadesila.

Z. Vicelarović
Tekst potpisaUzalud čekali dobre vesti: Rodbina i prijatelji ispred bolnice

Tragična smrt mladog Dženisa Bajramovića šokirala je mnoge Novopazarce i žitelje Pešterske visoravni koji poznaju Dženisovog oca Raifa i majku Sadifu. Sa još dvojicom mlađih sinova, Raif i Sadifa žive u naselju Kruševački most, pored puta Novi Pazar - Ribarići gde imaju kuću.

- Strašna nas je tragedija zadesila, još čekamo Dženisovo telo da ga sahranimo kako priliči. Bio je divan i radan mladić, pun života... Nedavno smo izgubili još jednog Bajramovića koji je tragično preminuo mlad, a evo sada ispraćamo još mlađeg. Ovo je težak udarac za celu porodicu - kazao je jedan od Raifovih bliskih rođaka koji u selu Dolići na Pešteru brine o velikoj farmi u vlasništvu Numana Nuceta Bajramovića.

Stric poznati biznismen

Numan Nuce Bajramović, Raifov brat od strica i najpoznatiji Bajramović, godinama živi i radi u Rusiji gde ima veliku građevinsku firmu i razvijen biznis. U Numanovoj firmi radi i Dženisov otac Raif i još nekoliko Bajramovića i drugih žitelja Novog Pazara i okoline. Nesrećni Dženis nije, poput oca i drugih rođaka, otputovao kod Numana u Rusiju, već je odabrao Nemačku gde je želeo možda i da se školuje.

 

 

 

2024 © - Vesti online