Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.07.2016.
08:10
B. Grujić - Vesti A

Bez Dijane nema ni meni života

Nije Steva pitao za svoje stanje, samo je želeo da zna kako je Dijana. Non stop je ponavljao: "Ako je ona mrtva, ni meni života više nema". Ubrzo posle toga je preminuo.

B. Grujić
Žitište se pretvorilo u selo tuge

Ovo je, prema pisanju medija, ispričao prijatelj Stevana Jojića (40), jedne od pet žrtava monstruma Siniše Zlatića (38) iz Žitišta. Iako teško ranjen hicima koji su mu probili stomak i ruku, jedino o čemu je Stevan u tom trenutku razmišljao bilo je da li je Dijana, s kojom je nameravao da se venča i da zajednički život nastave u Švedskoj, živa i kako da joj pomogne.

- Steva je pitao kako je Vlada Mijatović, a onda i da li je Dijana živa. Nekoliko puta je rekao: "Ako nije živa, onda ni meni više nema života" - rekao je jedan od Jojićevih prijatelja.

Spasao devojku

Jedan od heroja drame u Žitištu je Ivan Radinović koji je najverovatnije spasao život ranjenoj devojci kojoj i dalje ne zna ime.
- Kada je Zlatić pobegao iz kafića ugledao sam devojku kako leži u lokvi krvi. Uvio sam je u ćebe, preneo do kola i za deset minuta sam stigao do bolnice u Zrenjaninu! Zaista ne znam ko je ta devojka... Sve vreme je obilno krvarila, a komšija Pera i ja smo joj gazom stiskali ranu. Iskreno, mislio sam da neće preživeti do bolnice - rekao je Radinović.

Isti sagovornik dodaje da je Stevan nedavno došao iz Švedske na odmor u rodno Žitište i da je s Dijanom nekoliko dana proveo u Aranđelovcu. Planirao je i da priredi malo slavlje povodom venčanja sa Dijanom, a potom i povratak u Švedsku sa njom i njenim sinom. Prijatelj ubijenog Jojića kaže da su Steva i Dijana te kobne večeri prvi put zajedno izašli u Žitište.

- Joja je čitav dan u petak bio sa drugarima, veseo i raspoložen. Dogovarali su se za proslavu, a onda je verovatno pozvao Dijanu da mu se uveče pridruži u bašti kafea Makijato gde je sedeo sa Vladimirom Mijatovićem i njegovom suprugom - ispričao je jedan od Stevanovih prijatelja.

Osramotio sve Zlatiće

Miroslav Zlatić, brat od strica Siniše Zlatića osumnjičenog da je u Žitištu ubio petoro i ranio 22 ljudi, rekao je da je Siniša osramotio sve Zlatiće, celu familiju!
- Kako moja deca da izađu sada na ulicu, šta da kažu ako ih neko nešto pita o stricu? Sve žrtve sam poznavao, a od sramote nisam smogao snage ni na sahranu da im odem! Od subote se pitam zašto je to Siniša uradio, nije mi jasno... Zbog ovog njegovog monstruoznog zločina loš glas pratiće sve Zlatiće - kroz suze kaže Miroslav.

Inače, prilikom bekstva Siniša Zlatić je dotrčao do Osnovne škole "Sveti Sava" gde je naleteo na kuvaricu koja je bila dežurna.

- Bilo je oko dva sata posle ponoći kada je počeo da lupa na vrata i viče da otvorim. Uplašila sam se i pokazala mu da ne mogu da mu otvorim, a on me gledao usplahireno... Nisam znala da je malo ranije ubio petoro ljudi! Verovatno je želeo da kroz hodnik škole brže stigne do obližnjeg parka. U međuvremenu sam telefonom pozvala direktorku i ona je ubrzo došla, a kasnije smo čuli šta se dogodilo - ispričala je kuvarica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online