Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 04.07.2016.
09:02
Informer.rs A

Krvna osveta zbog masakra u Žitištu: Kad sahranimo Jovanu, sve ćemo vas pobiti

Jovana Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, ubijena je 2. jula hicem u srce u masakru u Žitištu kada je Siniša Zlatić pucao iz "kalašnjikova" i time usmrtio petoro, a ranio 20 gostiju u kafiću "Makijato".

Tanjug
Ucveljena porodica preti ubici osvetom

Jovanini roditelji zapretili su Zlatićevom bratu i ocu da će osvetiti svoju ćerku, koja je najmlađa žrtva tragedije, i da će cela njihova porodica proći kao što je ona prošla.

- Bukvalno su pozvali Aleksandra i rekli mu: "Imate tri dana da pobegnete glavom bez obzira. Kad sahranimo Jovanu i sve se to završi, doći ćemo i sve ćemo vas pobiti" - priča sagovornik blizak porodici za Informer.

- Krvnu osvetu nećete preživeti. Našu Jovanu ćemo da osvetimo, tako nam svega - dodao je isti sagovornik.

Jovana Popović bila je na prvoj godini studija Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a život je izgubila pred očima rođene sestre Jelene (18) u masakru u kafiću “Makijato”.

Njih dve su sa još dve drugarice bile na "Pile festu". Dovezao ih je Jovanin otac i rekao da će doći po njih u tri sata iza ponoći kako bi se zajedno vratili kući u Banatsko Karađorđevo.

Monstruozni zločin Siniše Zlatića dogodio se oko pola dva ujutru. Jovana nije imala nikakvih šansi da preživi, kako piše Informer, jer joj je metak bukvalno razneo srce.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je da krvna osveta još nije, iako se veruje u suprotno, iskorenjena, ali da je najviše ima na Kosovu i u nekim delovima Crne Gore.

- Ovaj slučaj potencijalne krvne osvete nema vete sa Banatskim Karađorđevom, već isključivo sa etnološkim običajima njene porodice. Kod krvne osvete nije bitna sredina, niti koliko je ona razvijena, nego to zavisi od običaja svake porodice ponaosob. U Vojvodini ima dosta deseljenika i izbeglica koji su sa sobom doneli neke potpuno drugačije običaje - izjavio je Radovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.07.2016. 09:12
bukvalno vam raznesem mamaru novinarsku,sad ce rijaliti i od ovoga da napravite
Ponedeljak 04.07.2016. 09:46
Koja krvna osveta? Ovo bi od tuge svaki normalan covek uradio. Sada ce im panduri tri dana vrsljati po kuci zbog pretnje ne bi li nasli nelegalno oruzje.
Ponedeljak 04.07.2016. 12:00
Ја желим крвну освету фашиистичком западу за Милицу Ракић .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online