Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.07.2016.
00:10
B. Grujić - Vesti A

Krvavi pir ostavljenog supruga

Vojvodina i cela Srbija zavijeni su u crno nakon što je u noći između petka i subote Siniša Zlatić (38) iz Žitišta u svom krvavom piru ubio suprugu Dijanu (30) i još četvoro ljudi, a teže i lakše ranio više od 20 gostiju kafića u Žitištu.

Tanjug
U momentu krvoprolića kafić je bio pun gostiju

Bol i tuga uselili su se u Žitište iz koga su, osim ubijene Dijane, bili i Stevan Jojić (40), koji je bio na privremenom radu u Švedskoj, i Vladimir Mijatović (40), ali i u Banatsko Karađorđevo, iz koga je ubijena Jovana Popović (20), studentkinja prve godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kao i Ravni Topolovac, odakle je bio nastradali Vladimir Kosović (36).

Tri dana posle jezivog krvoprolića sklopljene su kockice krvavog mozaika i jasno je da je Zlatić u nastupu ljubomore odlučio da hicima iz kalašnjikova presudi Dijani s kojom je bio u fazi razvoda, a s kojom ne živi već godinu dana, i Stevanu Jojiću za kojeg je verovao da je u ljubavnoj vezi sa Dijanom. Ljubo Milinović, vlasnik kafića Late makijato, u kome se dogodio masakr, rekao je za "Vesti" da ništa te večeri nije ukazivalo na tragediju koja će se dogoditi.

Iskočio iz žbunja

- Počeo je tradicionalni Pile festival i kafić je bio pun gostiju. Sve je bilo kako treba i ja sam oko ponoći otišao do svoje kuće koja je odmah preko puta. Tačno u ponoć bio je veliki vatromet, sve je grmelo i pucalo, pa kada sam iz kuće začuo pucnje, najpre sam pomislio da je ponovo neki manji vatromet. Ali, u deliću sekunde je nastao opšti metež, haos - vidno uznemiren ispričao je Milinović.

On dodaje da je odmah dotrčao do kafića i tamo ugledao jeziv prizor.

- Krvi je bilo na sve strane, a mrtve i ranjene smo iznosili na daskama i stolicama... Užas, teško mi je i da pričam o tome... Znam da je ubica došao iz žbunja iza šanka, suprotno od mesta gde je bila bina sa muzičarima, i ispalio rafal od tridesetak metaka. Tek kad je ostao bez municije radnik kafića Isidor Sučević i gost Milan Majkić Fric uspeli su da mu otmu kalašnjikov iz ruke. Zlatić je tada počeo da beži u pravcu Banatskog Dvora - dodaje Milinović.

Milovan Savanović iz Žitišta, nekadašnji reprezentativac u džudou, jedan je od brojnih očevidaca masakra.

- Radio sam kao konobar i atmosfera je bila vesela. Svi gosti su bili nasmejani i raspoloženi kada se, iznenada, stvorio Siniša s puškom u rukama. U Žitištu ga svi znamo kao normalnog, mirnog momka... Začuo se rafal i ja sam skočio u žbunje. Nisam u prvi mah znao šta se dešava, a onda su usledili stampedo i opšti metež. Nekoliko vozila Hitne pomoći je posle četrdesetak minuta stiglo iz Zrenjanina. Ubacivali smo mrtve i ranjene, a ja sam u jednom trenutku podigao beli čaršav i video gotovo razneto, na dva dela prepolovljeno telo nesrećne Dijane... Ona mi je bliska rođaka, oboje smo Savanovići - kroz suze je procedio Milovan koji je pre nekoliko godina bio junak kada je medved u restoranu Trofej kod Stajićeva ubio Eržebe Boškov koja ga je hranila. Milovan je tada hrabro skočio u kavez i upustio se u borbu s razjarenom životinjom i nekako uspeo da iščupa telo žene iz čeljusti medveda.
Savanović dodaje da su Isidor Sučević i Milan Majkić hrabro reagovali.

- Oni su bili najbliži ubici i nekako su uspeli da mu istrgnu automatsku pušku iz ruku, inače ko zna šta bi se još desilo i koliko bi još ljudi izginulo da je monstrum uspeo da stavi novi okvir s mecima - rekao je Milovan Savanović.

Kobne noći, kako se saznaje, Siniša Zlatić se muvao po Žitištu. U subotu, oko 1.20, sa prijateljima je jeo pljeskavicu na jednom od mnogobrojnih štandova postavljenom zbog Pile festa.

Trpela torturu

- Jedan od prijatelja mu je tada rekao da je video Dijanu u kafiću, a on mu je odgovorio: "Znam, video sam, sve ću da ih pobijem!" Posle toga je otišao do kuće po kalašnjikov i zaputio se do kafića. Neki od svedoka su potvrdili da su između rafala čuli Zlatića kako viče: "Kurvo, sve ću vas pobiti!" Inače, policija istražuje otkud Zlatiću automatsko oružje u ilegalnom posedu. Pretpostavlja se da je Sinišin otac, koji je bio na jednom od ratišta bivše Jugoslavije, doneo oružje u kuću, ali to je samo pretpostavka koju tek treba proveriti - rekao je za "Vesti" izvor iz zrenjaninske policije.

Meštani Žitišta kažu i da je ubica Siniša Zlatić, zajedno s bratom, vodio porodičnu firmu Auto-centar Zlatić, koja je na samom ulazu u Žitište. Sa Dijanom je bio desetak godina u braku. Dijana je silno želela dete, a koliko je bila spremna da se žrtvuje samo da bi je ostvarila govori i činjenica da je zatrudnela na svoju odgovornost i rizik rodivši sina koji sada ima 10 godina.

Zbog zdravstvenih problema i rizične trudnoće dobila je šećernu bolest i sebi četiri puta dnevno ubrizgavala insulin.

- Posle 10 godina braka rešila je da napusti Sinišu i razvede se, a razlog za su bili njegova ljubomora i česta maltretiranja. U više navrata je policiji prijavljivala da je Siniša maltretira - rekao je za medije poznanik ubijene Dijane.

Isti sagovornik je rekao da je Dijana najpre bila u prijateljskoj, a zatim i u ljubavnoj vezi sa Stevanom Jojićem.

- Oni su vezu započeli kada je Dijana otišla od Siniše i vratila se da živi kod svojih roditelja, zajednom sa sinom. Najpre su se viđali tajno, a u poslednje vreme su počeli zajedno da izlaze, kao što je to bilo i kobne noći - rekao je isti sagovornik.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.07.2016. 23:06
Народна пословица каже:......" Не плаши се пса који лаје већ оног који ћути"! Ок...ово ђубре није имао ниједан прекршај ни кривичну пријаву...вјероватно миран и повучен али је зато имао илегално оружје и то ништа мање него калашњиков.....?! Шта је то у људској глави када се у трен претвори у звјер и пуца и уб-ија све око себе и почини стравичан злочин? И шта ће добити? Добиће максималну казну од 40 година, имаће 3 оброка у затвору и вјероватно након 15...20 год биће помилован а ових 5 уб-ијених жртава више нико и ништа не може да оживи! Стравично...Толико је учесталих страшних злочина скоро сваки дан да би најозбиљније требало разматрати враћање смртне казне јер овакав монструм друго и не заслужује !!! Моје најискреније саучешће породицама погинулих и нека им је лака земља........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online