Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.04.2016.
20:44
Blic A

Veštaci tvrde: Ubica Jelene Marjanović želi da bude otkriven

Stanje ubice Jelene Krsmanović Marjanović 26 dana od počinjenog zločina oscilira između fokusiranosti da prikrije sebe i pritajenog priželjkivanja da bude otkriven.

facebook.com
Ubica se nalazi na psihološkom raskršću

Svi sudski veštaci iz oblasti medicinsko-sudske psihologije a koji su angažovani u slučajevima teških zločina odbili su da kao stručnjaci za "Blic“ opišu šta sve može da se dešava u glavi osobe koja je počinila ovaj sumanuti zločin, a zatim se svih ovih 26 dana nalazi na slobodi.

Pritom, svakodnevno, iz minuta u minut ubica je bombardovan izveštajima o svom zločinu sa svih televizija i novina, sa milion komentara na društvenim mrežama.

- Za psihološku analizu neophodno je veštačenje konkretne osumnjičene osobe. Svaka druga priča, bez tog veštačenja, bila bi pokazatelj neprofesionalnosti i nestručnosti - rekli su veštaci.

Pitanje je da li ubica traži pažnju ili beži od nje, kažu stručnjaci sudske psihijatrije.

Međutim, ono što je većina veštaka u neformalnom delu razgovora rekla za "Blic“ jeste da su uvereni da se ubica sada nalazi između dve psihološke faze.

Jedne, u kojoj želi da prikrije sebe i u kojoj vodi računa da ni na koji način ne skrene pažnju na sebe kao mogućeg osumnjičenog, i druge faze, u kojoj više rade njegove emocije i griža savesti i u kojoj on priželjkuje da bude razotkriven i uhapšen ali "oslobođen stalne usmerenosti na prikrivanju sebe kao ubice“.

- Pitanje je da li on sada traži pažnju ili beži od nje. On se sigurno lomi, i sigurno je u teškom rastrojstvu, opterećen i zločinom koji je počinio i stalnim vođenjem računa o tome da ne kaže nijednu reč, ne počini nijedan korak koji bi bacio sumnju na njega - objašnjavaju naši sagovornici navodeći da niko od njih nema dovoljno podataka za profilisanje ličnosti ubice, kao i da bi sve drugo što bi rekli moglo da ugrozi istragu.

POVEZANE VESTI

Petak 29.04.2016. 23:14
Не схватам патолошку потребу да штампа и други медији ево 20 дана развлаче случај у вези ове трагедије. Зашто се не остави полицији и форензичарима да раде свој посао без присуства медија и када се коначно дође до неких сазнања да се са тим изађе у јавност. Новинари као да нису људска бића...без емпатије.....и без осјећаја кривице пишу све и свашта не марећи за то да ли можда својим морбидним насловима код Јелениних најмилијих, а то су несрећна мајка и ћеркица, отварају још више ионако отворене ране......? Да ли размишљају да ће Јеленина ћерка одрасти и да ће када одрасте бити у прилици да чита грозне наслове...те уб-ијена са 30 удараца у главу.....те лобања јој пукла на неколико мјеста....те ударана чекићем за ексе-ре....те уб-ио је љубавник ....итд Да ли размишљају ти монструми из штампе како је мајци када ово чита? Срам да их буде! Имају ли они сестре...ћерке....мајке.....? Па ако је и све овако како пишу зар није довољно мајци што је ћерку јединицу изгубила на овако свиреп начин, а жена ионако болесна од канцера. Гдје је тим пискаралима морал? Имају ли зрнца мозга и савјести......?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online