Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 21.11.2012.
10:20
Beta A

"Tužilaštvo pokreće postupke za 'Oluju' "

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine pokrenuće pet predmeta za zločine nad civilnim stanovništvom tokom akcije hrvatske vojske i policije "Oluja" 1995. godine, najavio je tužilac Vladimir Vukčević u intervjuu Novog magazina.

Tužilac Vladimir Vukčević

Vukčević je rekao da tužilaštvo pokretanjem postupaka u Srbiji čini sve da zločini tokom "Oluje" ne ostanu nekažnjeni.
"Na taj način pokušaćemo da ispravimo duboko neprihvatajuću presudu trojice sudija petočlanog veća Haškog tribunala", rekao je on.


Prema Vukčeviću, oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Antu Gotovini i Mladenu Markaču pokazuje da je ozbiljno ugrožen princip kažnjivosti ratnih zločina, jer je reč o jednom od najvećih ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije, o ubistvima, proterivanjima i ugroženosti više stotina hiljada ljudi, a da za to niko nije odgovarao. 


"Čekali smo pravnosnažnost presude Gotovini i Markaču pred Haškim tribunalom, gde je izveden veliki broj relevantnih dokaza na kojima je bila zasnovana i prvostepena odluka. Naši predmeti se ne ograničavaju samo na četiri grada na koja se odnosila optužnica u Hagu, u našim predmetima ima još sedam drugih lokacija", rekao je Vukčević.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.11.2012. 10:58
Cisto kao Suza dize optuznicu i da opet obruka Srbe i Drzavu,kao sto je protiv Silajdzica izgubio a Namera je mu bila da ukalja Narod i da im se ruga!Sa Jurisicem ista Scena samo sto su njega pustili iako je osudjen na 12 Godina zatvora a o Siptarima da ne pricam!!
Sreda 21.11.2012. 11:12
Da vam pomognem ovo je anestezija za narod da se malo primiri naravno da od ovog nece biti bukvalno ništa
Sreda 21.11.2012. 10:38
Dok god idemo prema EU i NATO-u, nece Rusija i Kina nista da naprave.Samo nesta zagrebu, ali nikako da zakopaju dublje.Zasto bi podrzavali mazohiste? Jasno je sad svima da svet ne pociva na nekoliko stubova, cak ni nesvrstanih nema nigde, samo dva sveta, a mi cemo da odlucimo svoju sudbinu pripajanjem jednom od njih.Do sada smo isli onima koji nas samo ponizavaju i okradaju. Firme o kojima lazu zuti i sad ovi nikad nece da dodju, posto im je kriza vaznija i njihov covek tamo gde vlada ima udela, tamo gde nema odose u Kinu.Onaj koji misli jos da mozemo da sedimo na vise stolica, grdno se vara.Uvek se govori kako nas je istok zaj...ao.Ne mi smo uvek njih zaje..ali sa svoji sirokim dup...om..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online