Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.12.2016.
20:32
sputniknews.com, Vestionline A

Da li Federacija BiH postaje "muslimanija"?

Zabrana alkohola, masovna prodaja zemljišta Arapima, natpisi na arapskom na Ilidži, popis po kojem je BiH zemlja sa većinskim muslimanskim stanovništvo... Sve su ovo teme koje navode na pitanje o tome u šta se pretvara BiH.

pixabay.com
BiH prema raznim aspektima polako prerasta u novu državu - islamsku

Nova pravila

Bošnjaci u Sarajevu Novu 2017. godinu dočekaće na Trgu kao i veći deo sveta, ali sa malom razlikom - ove godine je Kanton Sarajevo doneo odluku da će se praznici provesti uz muziku i pesmu, ali bez alkohola.

Mnogima je to zazvučalo čudno, a neke je čak takva odluka navela na pomisao da zvanično Sarajevo Novu godinu proslavlja po šerijatu, drugim rečima, po pravnim normama koje predstavljaju skup svih propisa iz oblasti verskog i svetovnog prava na osnovu kojih su uređeni odnosi u islamskoj zajednici, to jest po Kuranu.

Takvo mišljenje izneo je za bosanske medije i verski analitičar Mehmedalija Nuhić, rekavši da je to loša poruka za turiste koji posećuju Sarajevo, posebno za praznike.

- Nikakvu drugu atmosferu stranci neće osetiti do utiska da su došli u jednu versku državu, u jednu antisekularnu državu - naveo je on.

"Islamska država"

Da li je ovo baš tako kako to bosanski mediji i analitičari vide vreme će pokazati, ali u međuvremenu, nije nepoznata činjenica da se u poslednje vreme veoma insistira na tome da se Bosna i Hercegovina predstavi kao država Bošnjaka kao većinskog naroda.

Tome u prilog ide i rezultat nedavno održanog popisa u BiH po kojem je ispalo da 51 odsto stanovništva čine muslimani, zbog čega rezultate popisa nije priznala Republika Srpska, a ni Hrvati se nisu baš složili sa tim podatkom.

Upravo zbog toga sve je više onih koji sve glasnije pričaju da se od BiH pravi - islamska država.

Najezda Arapa

U prilog toj tezi možemo da dodamo i nedavno iznesen podatak da je sve više Arapa koji kupuju zemlju u Bosni i Hercegovini, kao i da se taj broj u poslednje dve godine povećao.

Posebno su zainteresovani za kupovinu srpske imovine u Federaciji BiH, izuzetno u oblasti oko Sarajeva.

Na Ilidži, sarajevskom naselju, kažu da je arapski „postao drugi jezik“, te da je od obaveštenja o prodaji stanova do cene kebaba — sve napisano na arapskom.

Arapi su doskočili zakonskim ograničenjima za posedovanje nekretnina u BiH, otvarajući preduzeća preko kojih kupuju zemljište i objekte, a potom ih zatvaraju. Međutim, tačnih podataka o tome koliko se nekretnina u Federaciji BiH nalazi u vlasništvu Arapa nema, kao ni podataka kako su došli do njih.

 

POVEZANE VESTI

Subota 24.12.2016. 22:44
Nije to nista novo i nista ne ocekivano, sobzirom da su arapi jos pre devedesetih dolazili u bosnu kao humanitana pomoc spremajuci se za rat za koji se znao da dolazi i koji su se borili na strani Muslimana i sekli srbima i hrvatima glave, ne znam zasto bi sada to bilo zacudjavajuce. sve u svemu nije nasa stvar ima ko sa tim da se pozabavi. Na miloradu Dodiku je da cuva srpsku drzavu i da spreci kugu koja se siri srednjom bosnom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online